24. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva loob e-kaubanduse toetamiseks ühisfirma Hiina suurima kullerfirmaga

Omniva loob e-kaubanduse toetamiseks ühisfirma Hiina suurima kullerfirmaga
Foto: Meeli Küttim
Rahvusvaheline logistikaettevõte Omniva asutab ühisfirma Hiina suurima erakapitalil põhineva kullerfirmaga S.F. Express, et vahendada senisest kiiremini ja tõhusamalt kaupu Hiina ja Euroopa vahel.

Ühisettevõte nimega Post11 on registreeritud Eestis, kuid plaan on tegevust laiendada üle kogu maailma. „Eesmärk on ärimudelit laiendada üle kogu maailma ning edastada saadetisi erinevate riikide vahel ning laieneda uute lahendustega e-kaubanduse väärtusahelas,“ selgitas Omniva juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Eesti tarbijatele toob ühisettevõtte loomine ning otseühenduste rajamine Hiinaga kaasa eelkõige senisest kiirema kaupade liikumise sealsetest e-kaubamajadest tellijateni. Samuti loob see Eestisse ligikaudu 50 uut töökohta.

“Suurem osa loodava ettevõtte ärist on Hiina e-poodidest tellitud kaupade edastamine erinevatesse riikidesse. Praegu on suurim sihtturg Venemaa, kuid lähiajal suurenevad mahud Euroopa riikidesse ning tulevikus on plaanis geograafiliselt veelgi äri laiendada ning pakkuda lahendusi erinevate riikide e-kaupmeestele,” lisas Kärmas.

Kärmase sõnul pakub globaalne e-kaubanduse äri loodavale ettevõttele avaraid võimalusi. „2014. aastal oli globaalse lõpptarbijale suunatud e-kaubanduse maht ligi 1,5 triljonit USD. Kasvu peamiseks vedajaks on üha suurenev interneti ja mobiiltelefonide teel oste sooritavate inimeste hulk. Prognooside kohaselt peaks Hiina käesoleval aastal mööduma USA-st ning olema suurim e-kaubanduse turg maailmas,“ rääkis Kärmas.

Kärmase sõnul on Omniva S.F. Expressiga teinud koostööd juba üle aasta ning ühisettevõtte loomine on loogiline jätk senisele koostööle. Omniva soovib ühisettevõtte loomisega tugevdada oma positsiooni rahvusvahelises e-kaubanduse äris ja S.F. Express soovib juurdepääsu Euroopa turule laiendades oma jaotuskeskusi ning lennuliine.

Omniva kontserni kuuluvad emaettevõttena Eesti riigi omanduses olev AS Eesti Post ning tütarettevõtetena AS Maksekeskus, Leedus asuv tütarettevõte UAB Omniva LT ning Lätis asuv SIA Omniva.

Mõni aeg tagasi teatas Omniva, et nad pakuvad võimalust populaarsest Hiina veebipoest AliExpressist ostetud kaupa pakiautomaati tellida. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757