Vihand: E-kaubandus on eilne päev

ETK juht Jaanus Vihand
ETK juht Jaanus Vihand

ETK juht Jaanus Vihand ütles Äriplaani konverentsil, et juba täna on e-kaubandus eilne päev, täna räägime multichannelist.

Vihand rääkis, et nemad kriisi lähiaastatel ei näe. „Lisaks on vähenenud ka sõja hirm, millest veel pool aasta tagasi räägiti,“ ütles Vihand. Tema sõnul toimub jaekaubanduses järgmisel aastal väike kasv, nii 2-4%. (..jaemüük spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus toidukaubad, joogid ja tubakatooted)

Vihandi on kindel, et 15 aasta pärast muutub tarbimismudel. „Juba täna on e-kaubandus eilne päev. Täna räägime multichannelist. Räägime sobivast võimalusest kauba kättesaamisest.“ ETK Juhi sõnul valmistavad nad ennast hetkel ette selleks, kui jaekaubanduse kogukäivest 30% moodustab tavakaubandus.

ETK’l valmib järgmisel aastal suur keskladu ning panevad käima e-kaubanduse. „Järgmisel aastal on suured investeeringud.“ Vihandi lisas, et nende palgad on kogu aeg tõusnud ning keskmine kasv on olunud 10%. „Järgmisel aastal lähtume nõudluse ja pakkumise tasakaalust ning efektiivsusest. Lühikeses perspektiivis saab kasumi ära anda, kuid pikas vaates see ei toimi.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara