Cityconi omanik: Eestit ootab jaerisk

Cityconi juht Marcel Kokkeel
Cityconi juht Marcel Kokkeel

Ostukeskuste omaniku Cityconi juht Marcel Kokkeel ütles Äriplaani konverentsil, et Eesti turgu varitseb jaerisk, sest kaubanduskeskuste ruutmeetrid kasvavad kordades kiiremini kui elanike arv.

"Eesti suurim jaerisk saab olema kaubavarude ülejääk,“ kommenteeris Kokkeel.

Ta märkis, et elanike arv ei kasva kiiresti, kui paisub kaubanduskeskuste ruutmeetrite arv. "Ilmselt jäävad paljud ruutmeetrid tühjaks ja tuleb hakata investeerima oma keskustesse." Klienti ei huvita, kus ta ostab, teda huvitab, mida ta ostab, ütles Kokkeel.

Kokkeel lisas, et kaubanduses on kaks võitjat - meelelahutuskeskused suurtes linnades ning igapäevakeskused, seal kus inimesed elavad. 

"Veebikaubandus kasvab kiiresti ning jätkab ka kasvamist, kuid esmatarbekaubad, puhastus- ja toidukaubad on jätkuvalt need tooted, mille järgi läheb inimene kaubanduskeskusesse," ütles Kokkeel ning lisas, et tema hinnangul hakkavad peagi paljud kaubanduskeskused Euroopas surema. 

Citycon avab enda kaubanduskeskustes munitsipaal teenuste keskuseid, raamatukogusid, teatreid. "Lisame keskustesse lokaalseid teenuseid, mis toovad kliendid keskustesse. See on inimeste keskus ja sinna me ka investeerime." Tema sõnul soovib klient minna sinna keskusesse, kus on teised inimesed ning kui neid keskusi on nii palju, siis keegi jääb kliendist lihtsalt ilma. 

Kokkeeli sõnul areneb Citycon globaalselt, sest ka nende partnerid ja kliendid kasvavad globaalselt. "Meie portfell on täna 5 miljardit eurot, millest suurema osa moodustab Soome ja Norra turg. Oleme Soome turul number üks, Rootsis kolmas ja Norras number kaks," loetles Kokkeel. "Eesti turul oleme number üks. Meie äris on oluline olla suur.“

Ta lisas, et Cityconil on plaan üha kasvada ning sihikul ei ole mitte Soome, vaid Hiina ja Türgi.

Cityconi portfellis on 35 ostukeskust ja 25 muud kaubanduspinda, suurem osa Soomes. Kontsern haldab ligikaudu 3,3 miljardi euro väärtuses vara. Eestis kuuluvad Cityconi portfelli Kristiine, Rocca al Mare ja Magistrali keskus. Citycon on teatanud plaanist Balti ja Põhjamaade turgudel kiirelt laieneda.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara