12. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas reklaampostiga kliendi tähelepanu püüda?

CMS DIrect müügijuht Andrus Lahe
Foto: Raul Mee
Otse kliendi postkasti saadetud reklaam töötab vaid siis, kui selle kujunduse ja sisuga on vaeva nähtud, lisaks tuleb reklaami koostamisel arvestada, kas see jõuab postkasti kuu lõpus või alguses.

CMS Directi müügijuhi Andrus Lahe sõnul on otsepostituse juures kõige tähtsam eesmärgi püstitus ehk see, mida soovitakse kampaaniaga saavutada. "Kui on soov olemasolevaid kliente kõnetada, saab seda teha personaalselt aadressiga reklaami vormis," rääkis Lahe, kelle sõnul on aadressiga postitus oluliselt kallim kui pimepost.

Lahe lisas, et Eesti on jagatud kolme hinnatsooni ja vahel on mõistlik valida piirkonniti erinev lahendus. Aadressiga postitusel lisandub aadresskleebiste trükk ja kleepimine või aadresside trükk otse trükistele. 

Lahe sõnul valivad kliendid enamasti aadressita postituse soodsa hinna ja suure leviala tõttu. Võimalik on valida erinevaid sihtgruppe: juriidilised isikud, eraisikud, eramajades elavad leibkonnad, kortermajades elavad leibkonnad jne.

Lahe märkis, et nagu ikka reklaamis, on oluline postitatava trükisega tähelepanu tõmmata. "Oleme siin nõu ja jõuga oma klientidele abiks trükiste kujundamise ja tootmisega ning aitame valida parima kandelahenduse," kinnitas ta.

 

OÜ Joon otsepostituse projektijuht Tiina Arro ütles, et kui valida aadressita postitus, peab kujundus eriti silmapaistav olema. "Kokkuhoid trükise tootmisel võib kätte maksta," oli ta veendunud. Tänu suuremale panusele trükise väljanägemisse võib kampaania mitu korda edukamaks kujuneda. Arro ütles, et ettevõtte spetsialistid jagavad klientidele selle kohta head nõu.

Arro lisas, et teine väga oluline edu tegur on õige sihtgrupp ja piirkond. "Näiteks Mustamäe kortermajade postkasti ei ole mõtet postitada lendlehte „Selle flaieriga küttepuud 10% odavamad“."

Loe pikemalt Äripäevast. 

Autor: Ketlin Rauk, Äripäeva kaasautor

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757