Rimi: kutsega teenindajad oskavad tööd paremini organiseerida

kutsega teenindajad
kutsega teenindajad

Rimi Eesti Food personalijuht Kaire Tero ütles, et kutsega teenindajad on palju teadlikumad ja oskavad oma tööd paremini organiseerida.

Tallinna Teeninduskool võttis sel õppeaastal töökohapõhisesse õppesse vastu 65 uut õppurit. Kõige rohkem õppureid tuli sellel aastal Rimi Eesti Food AS-ist – koguni 12 õppurit. Õppurite arvult järgnevad ettevõtted olid Statoil, Kaubamaja AS ja Harju TÜ. Uusi ettevõtteid, kust saabus Teeninsuskooli õppureid, oli 22.

Rimi Eesti Food personalijuht Kaire Tero ütles, et aastaid tagasi suunasid nad ise töötajaid Teeninduskooli õppima, kuid nüüd lähevad töötajad ise õppima. „Sageli ongi ajendiks mõne samas koolis õppinud kolleegi positiivne kogemus ja soovitus,“ rääkis Tero. Lisades, et Rimisse tööle tulnud teenindaja kutsega töötajatel on võimalik soodsamatel tingimustel oma taset tõsta ja seeläbi suuremat palka teenida, kui seda on ilma kutseõppeta kolleegil.

Rimi toetab igati oma töötajate õpinguid, praktika ja lõputöö saab teha oma tööandja juures ja juhendaja leitakse reeglina ikka oma majast. „Meie jaoks on kõik teenindajad väga väärtuslikud. Küll aga on kutsega teenindajad reeglina kaubandusest ning teenindusest palju teadlikumad ja oskavad oma tööd paremini organiseerida,“ ütles Tero.

Töökohapõhine õpe on Eestis uudne, kuid Euroopas laialt levinud õppevorm. See on ajaloost tuntud meistri-selli süsteemist välja kasvanud. Õppimine töökohapõhises õppevormis põhineb ametialasel ettevalmistusel ning praktika moodustab ettevõttes vähemalt kaks kolmandikku õppekava kogumahust. Seega on teooria ja praktika seotud parimal moel, kuna koolitundides antud ülesandeid saab kohe kasutada tööprotsessis.

Töökohapõhises õppes õppimine sobib inimestele, kes juba töötavad, kuid ei oma antud valdkonnas erialast haridust. „Enne Tekosse sisseastumist olin kaubanduses töötanud mitu aastat, seega tundus müügikorralduse eriala õige valik,“ põhjendab 2014. aastal Tallinna Teeninduskoolis müügikorraldaja eriala lõpetanud Leiki Lehemets. Väga suurt rolli mängis Lehtmetsa jaoks ka see, et õpe oli töökohapõhine. „See oli minu jaoks väga oluline, et sain omandada hariduse töö ning pereelu kõrvalt. Kuna kodus on kasvamas ka väike poeg, siis poleks päevast õpet isegi saanud kaaluda,“ sõnab ta. Lisaks mainib noor naine, et töökohapõhine õpe toob kokku erineva töökogemuse ja vanusega inimesi, mis muudab õppetöö põnevamaks ning laiendab silmaringi.

Tallinna Teeninduskoolis võib õppida sõltumata vanusest, tööstaažist ja eelnevatest teadmistest. Tähtis on soov ning tahe omandada uusi teadmisi ja oskusi. Töökohapõhisel õppijal on samasugused õigused ja kohustused nagu kõikidel teistel õpilastel. Nad kantakse õpilaste nimekirja, omavad õpilaspiletit ning neil on õigus taotleda õppetoetust, võtta õppelaenu ja saada õppepuhkust.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara