Baltika kahjum üle poole miljoni

Baltika
Baltika

Baltika puhaskahjum ulatus kolmandas kvartalis üle poole miljoni euro, selgub ettevõtte majandustulemustest.

Baltika müügitulu ulatus kolmandas kvartalis 13,15 miljoni euroni. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga vähenes müügitulu 1,5 miljoni euro võrra. Üheksa kuu lõikes ulatus käive 38,66 miljoni euroni, mis on 3 protsenti vähem kui eelmise aasta samal ajal.

Ettevõte teatas, et tavapärasest soojemad ilmad suve lõpus ja sügise alguses mõjusid augusti ning kogu kvartali müügitulemustele halvasti. Venemaal vähenes müük rubla kursi langemise ja müügipinna vähenemise tõttu eelmise aastaga võrreldes 49 protsenti – kokku oli müügitulu 1,15 miljonit eurot.

Kolmanda kvartali puhaskahjum ulatus 650 000 euroni. Veel eelmise aasta samal perioodil oli puhaskahjum 151 000 eurot. Selle aasta esimese üheksa kuuga on teenitud 1,72 miljonit eurot puhaskahjumit.

Baltika e-poe müük kasvab aga jõuliselt – kõiki Baltika brände esindava veebipoe avamisest alates on müügimahud suurenenud üle kahe ja poole korra. Kolmandas kvartalis kasvas e-kaubanduse müük 104 protsenti. Üheksa kuu lõikes moodustas e-poe müük 0,7 miljonit eurot, mis on 2 protsenti Baltika käibest.

Ettevõtte teatel on Baltika tulemustele suurimat mõju avaldanud brutokasumi ja marginaali langus. Brutokasumile on halvasti mõjunud omakorda euro ja USA dollari ebasoodne vahetuskurss ja teine oluline mõjutaja on Vene jaeturu ja rubla järsk langus

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara