Baltimaade jaekaubandusele ennustatakse mõõdukat kasvu

jaekaubanduses mõõdukas kasv
jaekaubanduses mõõdukas kasv

11-12. novembril 2015 toimus Riias taaskordne ECR Baltic Forum, mille raames peetud FMCG ning jaemüügi teemalisel paneeldiskussioonil kõneldi uue aja kaubandusest ning arutleti võimalike arengustsenaariumide üle jaekaubanduses.

Peamiselt jaekaubandusele ning FMCG sektorile ning sama valdkonna logistikale suunatud ECR Baltic Foorumil toimunud paneeldiskussioon kujunes vägagi sisukaks ning emotsionaalseks.

Läti endise majandusministri Daniels Pavïutsi juhtimisel toimunud arutelus tõdeti, et Baltimaade majandus on peale 2008. aasta suurt majanduskriisi stabiilselt ja jõudsalt kosunud,  Osalejate sõnul on lähiaastatel oodata nii tootmises kui jaekaubanduses jätkuvat majanduskasvu, seda ka Venemaa embargo tingimistes, ent see saab tõenäoliselt olema pigem tagasihoidlik.

Baltikumi ostukäitumine on AS Prisma Peremarketi arendusdirektori Mika Ylineni Ylineni sõnul muutumas üha mitmekülgsemaks ja klientide ootustele vastamine on kaupleja jaoks päev-päevalt suurem väljakutse. "Kliendid ei kipu enam käituma alati ühel moel, vaid käitumismuster muutub isegi nädala sees, ka on aegajalt märgata teatavat vastuolulisust.  Ühest küljest on vaja kokku hoida, aga teisest küljest on toidu valmistamine elustiil ja elamus," kirjeldab Ylinen. Samas on tema hinnangul jaekaubandusel täna paremad võimalused kui kunagi varem klientide käitumisest aru saamiseks.

Paneeldiskussioonis osalesid Rimi Balticust Gundega Martinsone, Prismast Mika Ylinen, toidutootjate ühendusest LACA Edîte Strazdiòa

Osale arutelus

  • Kairi Oja, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara