Jõhvi magus arendus toppab

Jõhvi Pargi Arendus
Selline hakkab arendajate plaani kohaselt välja nägema Jõhvi rajatav...

Kuigi Jõhvi südamesse kaubanduskeskuse rajamist on saatnud tagasilöögid, loodavad EKE Investi omanikud eesotsas Koit Uusi, Endel Palla, Toomas Arumäe jt aktsionäridega, nende äripartner Karl Ader ja Ehituse ABC pikaaegne juht Dmitri Drajev peagi kopa maasse lüüa.

Arendusalune Jõhvi magusaim tühermaa asub otse kontserdimaja vastas ning sinna peaks kerkima kaubandus- ja vabaajakeskus koos spordikompleksiga, kus on jäähall, ujula ja hotell. Arendus on aga veninud, kuna projekti endine omanik ja ninamees Allan Mänd nabiti suve hakul kinni ja ta viibib sama arendusega seotud altkäemaksu kahtlustuse tõttu senini vahi all. Lisaks on selgunud, et lähemal ajal hakatakse ehitama üksnes kompleksi äriliselt ahvatlevamat kaubanduse osa ja spordirajatised jäävad ootama paremaid aegu ning ilmselt ka uusi investoreid.

Jõhvi vallavanem Aivar Surva nentis, et loodab siiski mõlema – nii kauba- kui ka spordikeskuse valmimist. „Kuidas seda tagada? Hea küsimus, aga ühest vastust ei ole. Arvan, et sellele saab kaasa aidata vaid koostöö nii arendajate, finantseerijate kui ka vallavolikogu ja -valitsuse vahel,“ märkis Surva.

Kui spordikompleksi saatus on veel segane, siis kaubandus- ja vabaajakeskuse lõplik, lihvitud projekt on iga hetk valmimas ning seejärel loodetakse kopp maasse lüüa. Peatöövõtja ja finantseeriva pangaga loodavad arendajad kokkuleppe saavutada detsembris ja seejärel ehitusega alustada esimesel võimalusel vastavalt ilmaoludele. Kaubakeskuse realistliku valmimisajana on arendajad viimati nimetanud 2017. aasta kevadet.

Loe Äripäevast pikemalt segadustest Jõhvi Pargi Arenduse ümber. 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara