Autor: Kadi Neemre • 27. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Asukohapõhised reklaamid kolivad mobiilidesse

Google soovitab asukohapõhiseid allahindlusi
Foto: EPA
Hoolimata raportitest, mille kohaselt saab online poodlemisest tulevik, on füüsilistes poodides ostlemine siiski digitaalsest ostlemisest populaarsem.

A.T. Kearney uuringu kohaselt toimub 90% jaemüügi ostudest jätkuvalt poodides. 95% ostudest tehakse edasimüüjate juures, kellel on füüsilised poed. Füüsilised poed aga pakuvad inimestele ostlemiselamust, vahendab CNBC. 

“On mitmeid kategooriaid, kus just kogemus on oluline, seega ei ole oluline vaid mugavus,” sõnas SelectNY globaalse strateegia juht Wolfgang Schaefer.

“Sellesse maailma sukeldumine ja selle kogemine on lõbus. Toote katsumine, selle nuusutamine, vaatamine ja selgaproovimine – see on kõik osa saadavast elamusest.”

Kiirelt on aga muutumas see, et inimesed sõltuvad üha enam oma telefonidest. Pew Internet Project’i andmetel omab 64% ameeriklastest nutitelefoni ning enam kui pooled neist vaatavad oma telefoni mitu korda tunnis.

Tarbijate käitumise muutumine viib üha kasvava mobiilireklaamini. Kuigi traditsioonilised trükitud ja telereklaamid eksisteerivad jätkuvalt, on üha enam müüjaid pööramas pilke otsingupõhistele reklaamidele ning asukohapõhistele allahindlustele.

Näiteks töötavad Google'i reklaamid sellisel viisil. Kui klient otsib näiteks Black Friday müügi raames saapaid ning toksib selle Google’i otsingusse, kuvab ettevõte kõik sobivad lingid ning lisaks veel lähedalolevad poed, mis kasutavad Google'i asukohapõhist reklaamiteenust. Kui klient kasutab Google kaarti lähima poe leidmiseks ja on samal ajal ka oma Google kontole sisse loginud, saab ettevõte telefoni kaudu jälgida, kui kaua aega klient poes veedab.

Google väidab, et poodidele on see vaid kasuks tulnud ning nende müügtulemused on tunduvalt suurenenud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757