Ülemiste keskus valiti mainekal kaubanduskeskuste konkursil finaali

Ülemiste keskus
Ülemiste keskus valiti ICSC kaubanduskeskuste konkursil finaali

International Council of Shopping Centers (ICSC) valis Ülemiste Euroopa kaubanduskeskuste konkursil parima laienduse kategoorias kahe parima hulka. Finaalis ollakse vastamisi Türgi kaubanduskeskusega ja võitja selgub järgmise aasta kevadel.

Ülemiste keskuse tegevjuhi Guido Pärnitsa sõnul on finaali jõudmine sellisel mainekal konkursil nagu European Shopping Centre Awards mitte ainult Ülemistele, vaid kogu Eestile suur tunnustus. “Julgen kinnitada, et Ülemiste kuulub kindlasti Euroopa parimate kaubanduskeskuste hulka.” Pärnitsa sõnul hinnatakse võistlusel kandidaate 7-8 kriteeriumi järgi ning kindlasti ei arvestata ainult väljanägemist. “Vaadatakse disaini, hinnatakse keskuse juhtimiskvaliteeti, võrreldakse laienemiseelseid ja -järgseid majandustulemusi.” Enne lõplike tulemuste selgumist külastab þürii kõiki finaali jõudnud kaubanduskeskusi, mille käigus võistluskriteeriumide järgi finaliste kohapeal hinnatakse. 

Euroopas tihe konkurents

Ühtekokku võisteldakse kolmes kategoorias: kaubanduskeskuste laiendused, uusarendused ja vanemad kaubanduskeskused. Pärnits julgeb väita, et Eestil on oma kategoorias võiduks väga head võimalused. Tema sõnul alustati konkursiks valmistumist juba aasta alguses, dokumendid tuli esitada selle aasta septembris. “Nägime juba laienemise ajal, et keskus võiks rinda pista Euroopa parimate kaubanduskeskustega. Seetõttu otsustasimegi sel aastal kandideerida.” Pärnitsa hinnangul konkureeris Ülemiste finaali koha pärast ligikaudu 50 kaubanduskeskusega.

Maltepe Park Istambuli keskus seest
Maltepe Park Istambuli keskus seest

Finaali jõudis 12 kanditaati, kelle hulgas on koguni kolm Türgi kaubanduskeskust. Pärnitsa sõnul on see üsna loogiline. “Türgi on kaubanduskeskustesse tehtavate investeeringutega esirinnas”. Ta selgitas, et Türgi suurest rahvaarvust tulenevalt ehitatakse uusi kaubanduskeskusi pidevalt juurde ning olemasolevaid laiendatakse. “Oleme auväärses seltskonnas ja meie pingutusi hinnatakse.” Ka laienduste kategoorias on Ülemiste konkrendiks Türgi – Istanbulis asuv Maltepe Park kaubanduskeskus, millel on kaubanduspinda 75 000 m2 ja poode 250. Lisaks Türgile on Pärnitsa sõnul Euroopas uute investeeringute osas ostukeskustesse esimeste seas Poola, kes talle üllatuslikult üheski kategoorias finaali ei pääsenud.

Maltepe Park Istanbul
Maltepe Park Istanbul

Võimalus Eesti pilti tuua

Pärnitsa hinnangul annab konkursidel osalemine võimaluse oma tehtud tööd tutvustada ja ka laiemalt Eesti pilti tuua. Viimasest ajast on ette näidata finaalikoht ka ülemaailmsel kaubanduspindade sisedisaini konkursilt. Samuti hinnati suvel Ülemiste Baltikumi parimaks kinnisvaraobjektiks. Lisaks tunnistas Tallinn selle aasta alguses ka keskuse fassaadi valguslahenduse 2014. aasta parimaks arhitektuuri- ja kujundusvalgustuse objektiks Tallinnas.

Ülemiste keskuse sisevaade
Ülemiste keskuse sisevaade
Ülemiste keskuse sisevaade
Ülemiste keskuse sisevaade

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara