Autor: Kaubandus.ee • 10. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti novaatorid on H&M Global Change Awardil edukad

Foto: H&M
26. augustil lansseeris H&M Conscious Fond esimese Global Change Awardi, mis on üks maailma suurimatest konkurssidest algfaasis innovatsioonide jaoks. Konkursile laekunud tööde seast on esile kerkinud ka Eesti innovaatorite panus.

Auhind on esimene omalaadne algatus moetööstuses ning toetab murrangulisi rohelisele mõtteviisile keskenduvaid ideid, mille eesmärgiks on maailma loodusvarade kaitsmine moe tarbimisahela sulgemise kaudu. 

Reaktsioon väljakuulutatud konkursile oli uskumatu – veebisaidi kaudu laekusid tuhanded ideed kõigist maailma nurkadest. Konkursile ideede saatmine lõppes 31. oktoobril. Selleks ajahetkeks oli end üles andnud 2700 uuendajat 112 riigist. Enim osalejaid pärines Itaaliast, Indiast, USAst, Suurbritanniast, Rootsist, Hollandist, Indoneesiast, Saksamaalt ning Prantsusmaalt. Ideed keskendusid moeväärtusahela erinevatele teemadele nagu taaskasutus, disain, tootmine, kasutamine, müük, toorained ning transport.

Praeguseks on sõelale jäänud tosinkond parimat ideed, mille seast ekspertidest koosnev žürii valib omakorda välja viis võitjat, kes jagavad omavahel 1 miljoni euro suuruse stipendiumi ning saavad juurdepääsu selleks puhuks loodud innovatsioonikiirendile.  Pool stipendiumisummast jagatakse võitjate vahel ära ülemaailmse veebihääletuse põhjal, mis toimub 1-7.veebruaril.

H&Mil on hea meel teatada, et tosinkonna parima hulka on valitud ka Eestist pärit innovatsioon. Lõplikud tulemused avalikustatakse 10. veebruaril suurel auhinnatseremoonial Stockholmis.

H&M Conscious Fond on mittetulunduslik ülemaailmne sihtasutus, mida rahastab Stefan Perssoni perekond – Rootsi moeettevõtte H&M asutajad ja põhiomanikud. Sihtasutuse missioon on tuua pikaajalisi positiivseid muutusi ja parandada elamistingimusi, investeerides inimestesse, kogukondadesse ja uuenduslikesse ideedesse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757