10. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõunakeskus alustas 30 miljoni eurost laiendust

Tartu Lõunakeskus
Foto: Väinu Rozental
Tartu suurim kaubanduskeskus Lõunakeskus on alustanud laienemist, mis toob keskusele kahetasandelise parkla, kobarkino ja hotelli. Investeeringu suurusjärk on 30 miljonit eurot. See paneb ka konkurente pingutama.

„Laiendamise otsuse tegemisel sai määravaks Lõunakeskuse 2001. aastal valminud vanima hooneosa uuendamise vajadus, parkimise ning juurdepääsude parendamise soov ning edukalt kulgenud läbirääkimised kobarkino ja hotelli rajamiseks,“ kommenteeris Lõunakeskuse juhatuse liige Jaan Lott.

Otsuse laiendamiseks tegi keskus juba 2011. aastal, kuid selge kuju võttis plaan 2013. aastal pärast läbirääkimisi koostööpartneritega. „Juurde tuleb kahetasandiline parkla 300 autokohaga, kuue saaliga Apollo kino ning 70 numbritoaga hotell, H&M koos sisustuspoega Home, mitu uut söögikohta ja kauplust,“ lausus Lott.

„Lõunakeskuse kavandamise algusest kuni tänaseni oleme olnud seda meelt, et hea kaubanduskeskuse tegemiseks ei piisa vaid kauplustest ja kohvikutest. Vaja on luua keskkond, milles tekivad võimalikult mitmekesised sünergiad,“ selgitas Lott. „Hotelli mõte on meil juba üle 10 aasta, sama lugu kobarkinoga.“

Peatöövõtjad on AS Ehitustrust ja KRC Ehitus OÜ, arhitekt AB Peil OÜ. Planeeringuala suurus on ligikaudu 66 700 m². Kaubanduspinda tuleb juurde ca 13 000 m². „Vana keskuseosa ümberehitamine on mahult veidi suuremgi kui lisanduv osa,“ täpsustas Lott.

Küsimusele, kuidas on Tartus praegu konkurentsiga, vastas Lott, et linnas on viimastel aastatel välja kujunenud hea tasakaal südalinna ning äärelinna kaubanduse vahel. 

Loe Äripäevast, mida teevad Tartu Tarbijate Kooperatiiv ja Tartu Kaubamaja ning kuidas on sealse konkurentsiga. 

Autor: Alyona Stadnik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757