17. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima Eesti kaubandusdirektoriks sai Šarūnas Baikštys

Maxima Eesti kaubandusdirektor Šarūnas Baikštys
Foto: Maxima Eesti
2015. aasta detsembris määrati Maxima Eesti kaubandusdirektoriks Šarūnas Baikštys, kes on kahel eelneval aastal juhtinud Eesti ühe juhtiva jaeketi ostuosakonda.

Maxima Eesti kaubandusdirektori üheks peamiseks ülesandeks on kaupade ja teenuste müügiga otseselt või kaudselt seotud tegevuse strateegiline arendamine. “Mida rohkem ostjaid on kindlad, et just meie oleme see, mis vaja, seda edukamaks võib meie kaubandusketti pidada. Selle saavutamiseks tuleb meie meeskonnal täiustada kaubandustegevuse protsesse vastavalt ostjate vajadustele ja ootustele,” rõhutas Maxima Eesti peadirektor Vygintas Šapokas.

Eestis tegutsetud 11 aasta jooksul on Maxima loonud kaubandusketi, mis teenindab 75 kaupluse ja e-supermarketi vahendusel keskmiselt 150 000 ostjat päevas. “Soovin rakendada oma enam kui kümneaastast kogemust kaubanduse valdkonnas selle nimel, et kolme aasta pärast oleks meie professionaalne meeskond efektiivsem kui kunagi varem ning ostjad hindaksid meie kaubandusketti maksimaalse teeninduskvaliteedi eest,” selgitas Šarūnas Baikštys enda ees seisvaid väljakutseid. “Minu motivatsiooniks on vastutuse tase: juba täna teenindab Maxima Eesti suurimat osa Eesti elanikke.”

Oma karjääri Maximas alustas Šarūnas Baikštys 2005. aastal Leedu kaubandusketis. Kaheksa aastaga on ta omandanud töökogemusi assistendist ostujuhini. 2013. aasta novembris liitus ta direktorina Maxima Eesti ostumeeskonnaga. “Uus ametikoht annab mulle võimaluse saavutada uusi maksimaalseid tulemusi,” avaldas Baikštys veendumust.

Maxima Eesti kaubandusdirektor on omandanud kõrghariduse Vilniuses tegutsevas juhtimis- ja majandusülikoolis ISM University of Management and Economics ärijuhtimise erialal. Ta valdab vabalt inglise ja vene keelt ning tegeleb ka eesti keele õppimisega.

Maxima Eesti kuulub jaekaubanduskontserni Maxima Grupé, mis ühendab 532 kauplust Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Bulgaarias. Eestis tegutseb 75 Maxima kauplust, millest 54 on Maxima X kodukauplused, 19 Maxima XX supermarketid ja 2 Maxima XXX hüpermarketid. Eesti kauplused annavad tööd ligi 4000 inimesele ja teenindavad keskmiselt 150 000 inimest päevas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757