5. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkoholi hulgimüüja: võib tulla konsolideerumisi

Amber Distribution Estonia tegevdirektor Timo Valla
Foto: Amber Distribution Estonia
Amber Distribution Estonia tegevdirektor Timo Valla märgib, et alkoholi aktsiisimaksu tõus võib vabalt käivitada tegevusvaldkonnas konsolideerumise protsessi.

Valla märgib, et Eesti alkohoolsete jookide turgu on 1. veebruarist tabamas teine järjestikune 15%-ne aktsiisimaksu tõus, mis kujutab endast kahtlemata väljakutset ja suurendab kahaneval turul veelgi enam konkurentsi.

„See võib vabalt käivitada tegevusvaldkonnas konsolideerumise protsessi, mis näib olevat vältimatu tegevusala toimimiseks riigis, kus on viimastel aastatel vastu võetud mitu piiravat seadust. Loodan, et viimaks jääb peale kaine mõistus,“ ütleb Valla.

Alates 1. jaanuarist hakkas alkohoolsete jookide impordi ja turustamisega tegelev ettevõte SPI Distribution Estonia turul tegutsema uue ärinime Amber Distribution Estonia all. Ettevõtte uus nimi viitab kuuluvusele kontserni Amber Beverage Group, mis on Baltikumi suurim alkoholiettevõte.

Emaettevõtte Amber Beverage Group juhatuse esimees Seymour Ferreira kommenteeris, et nende Eesti turustusettevõtte ümbernimetamine on osa nende käimasolevast identiteedi muutmise protsessist. "Uus ärinimi rõhutab Eesti seotust Balti riikide juhtiva alkohoolsete jookide ettevõttega – Amber Beverage Groupiga. Oleme veendunud, et meie mõlema teadmised turust ja kogemused on väga keerulisel turul ühiselt toeks Amber Distribution Estonia edasisele arengule,“ ütles Ferreira. 

Valla sõnul keskenduvad nad käesoleval aastal tulemuslikkuse suurendamisele ja veelgi tihedamale koostööle meie tähtsamate kaubamärkide omanikega, et pakkuda Eesti klientidele parimat võimalikku kvaliteetsete jookide portfelli.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757