Autor: Kaubandus.ee • 11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-kaubanduse Liit astus EMOTA liikmeks

Eesti E-kaubanduse Liit astus 5. jaanuaril rahvusvahelise e-kauplejate assotsatsiooni ehk The European eCommerce & Omni-Channel Trade Association (EMOTA) katuseorganisatsiooni liikmeks. EMOTA on suurim e-kaubanduse liit Euroopas.

EMOTA liikmeteks on 17 riigi e-kaubanduse liidud ja eestkõnelejad, mis tagab hea koostöövõrgustiku nii Euroopas kui ka Venemaa suunal, kuhu mitmed Eesti e-kauplejad ekspordivad. 

E-kaubandus on Euroopa Liidu seadusandjate jaoks rambivalguses ning EMOTA seisab Brüsselis e-kauplejate huvide eest. EMOTA peasekretäri Maurits Brugginkiga rääkides veendus Eesti e-kaubanduse Liidu juhatus, et nende, seisukohad Euroopa Liidu digitaalse ühisturu ja õiguste harmoniseerimise osas ühtivad ning prioriteediks barjäärdie kaotamise kõrval on ettevõtlusvabaduse säilimine. 

EMOTA ja E-kaubanduse Liidu põhitegevused on suures plaanis kattuvad – mõlemad liidud korraldavad e-kaubanduse aastakonverentsi, väljastavad usaldusmärgist e-poodidele ja viivad läbi turu-uuringuid. 

Suurim kasu E-kaubanduse Liidu liikmete jaoks on võimalus saada üle-euroopaline usaldusmärgis, mida EMOTA väljastab alates 1. juulist 2015. Üle-euroopalist usaldusmärgist saavad taotleda vaid e-poed, kes on EMOTA-ga liitunud kohaliku e-kaubanduse liidu liikmed ning kannavad sama liidu poolt väljastatud usaldusmärgist. Tingimustele vastavaid e-poode on Euroopas üle 5000, nende hulgas ka E-kaubanduse Liidu liikmed. Eestis saavad üle-euroopalist usaldusmärgist taotleda e-poed, kes kuuluvad E-kaubanduse Liitu, kellele on väljastatud märgis “Turvaline ostukoht” ja sõlmitud kaubamärgi kasutamiseks litsentsileping. Nii usaldusmärgise “Turvaline ostukoht” kui EMOTA märgise taotlemine on e-poodidele tasuta. EMOTA märgist saab taotleda alates veebruarist 2016.

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757