21. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima logistikakeskus alustas proovitarneid

Maxima Logistikaskeskus Rae vallas
Foto: Maxima Eesti
Maxima alustas proovitarneid vastvalminud logistikakeskusest Rae vallas. Logistikakeskusest jõuavad kaubad kõigisse kauplustesse üle Eesti.

Eesti ühe juhtiva jaekaubandusketi logistikakeskuse ehitus lõppes möödunud aasta detsembris. „Tänu kõikide osapoolte ladusale koostööle edeneb ligi 35 miljoni euroni küündiv investeerimisprojekt plaanipäraselt,“ kinnitas Maxima Eesti peadirektor Vygintas Šapokas. „Praeguseks on 120-liikmeline logistikakeskuse meeskond alustanud proovitarneid meie kauplustesse üle Eesti,“ lisas ta.

Tallinna ringtee äärde rajatud logistikakeskus on üks Eesti kaasaegsemaid. „Oleme kasutanud uuenduslikke lahendusi nii keskuse ehitamisel kui ka selle töö korraldamisel,” rääkis Maxima Eesti logistikadirektor Marko Jõks. „Logistikakeskuse täismahus käivitumisel võtavad siin töötavad 350 spetsialisti iga päev vastu, ladustavad ning tarnivad ligi 30 000 erinevat toodet. Päevas teenindab keskust ligikaudu 200 autot,” sõnas ta.

Maxima Eesti peadirektori sõnul kuivladu, kust praegu proovitarneid tehakse, alustab täisvõimsusel tööd veebruari alguses, kogu logistikakeskus – käesoleva aasta augustis. „Järk-järgult uuendame me kogu logistika protsessi,“ selgitas Vygintas Šapokas. „Kõik need ümberkorraldused teenivad eesmärki, et eestimaalased leiaksid Maxima kauplustest veelgi laiema värskete toidukaupade ja kvaliteetsete esmatarbekaupade valiku. Samal ajal loome me uusi võimalusi kaupluste töö paindlikumaks korralduseks, tihedamaks koostööks Eesti tootjatega ja kogu jaekaubandusketi keskkonnasõbralikumaks muutmiseks."

Logistikakeskuse üldpindala on umbes 45 000 m2. Hoones on kolm ladu (kuiv-, külm- ja taaraladu), 130 kauba vastuvõtuplatvormi ning kõik töötajatele vajalikud ruumid.

Maxima logistikakeskuse projekteerijaks on Nord Projekt, ehituse peatöövõtjaks Rand ja Tuulberg ning omanikujärelevalve teostajaks Telora-E.

Maxima Eesti kuulub jaekaubanduskontserni Maxima Grupé, mis ühendab 532 kauplust Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Bulgaarias. Eestis tegutseb 75 Maxima kauplust, millest 54 on Maxima X kodukauplused, 19 Maxima XX supermarketid ja 2 Maxima XXX hüpermarketid. Eesti kauplused annavad tööd ligi 4000 inimesele ja teenindavad keskmiselt 150 000 inimest päevas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757