Tomra Holding investeeris Leedu pandipakendisüsteemi 22 miljonit eurot

Tomra investeeriib Leedu pandipakendisüsteemi
Eestlased investeerivad Leedu pandipakendisüsteemi

Norra-Eesti ühisettevõte Tomra Holding OÜ investeeris Leedu uude pandipakendisüsteemi enam kui 22 miljonit eurot, millega paigaldatakse Leetu ligikaudu 1000 taaraautomaati ja 350 taaramaja.

Tomra poolt tehtavast 22 miljoni euro suurusest koguinvesteeringust 5,5 miljonit moodustavad Eesti ettevõtete poolt Eestis toodetud ja Leetu transporditud taaramajad. Kauplustes, kus puudub taaraautomaadi jaoks vajalik sisepind, paigaldab Tomra automaadid eestlaste loodud spetsiaalsetesse taaramajadesse. 

Leedu pandipakendisüsteem on omasuguste seas ainulaadne, sest kaubandusettevõtted saavad taaraautomaadi soetamise või rentimise asemel selle enda kasutusse pandipakendiorganisatsioonilt. “Maailma mastaabis on tegu erakordse lahendusega, sest kohalikud kaupmehed ei pidanud süsteemi loomisel taara vastuvõtuseadmetesse omapoolseid investeeringuid tegema,” ütles Tomra Holding OÜ juhataja Eero Nõgene.

Leetu paigaldatavad taaraautomaadid ja -majad kuuluvad Tomrale ning kauplused kasutavad neid süsteemiga sõlmitud lepingu alusel. Lisaks osalevad Eesti spetsialistid taaraautomaatide ja -majade paigaldamistöödel, IT-süsteemide arendamisel, vajaliku personali koolitamisel ning aitavad leedulasi taaratagastussüsteemi ettevalmistamisel ja käivitamisel.

Pandipakendite vastuvõtt Leedus  algab 1. veebruaril ning kogu pandipakendisüsteemi käivitamine kestab maikuuni. Vanade pandiarvestuseta pakendite vastuvõtt toimub paralleelselt uutega kolme kuu jooksul.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara