Liit soovitab alkohoolsete jookide ostult boonuspunktide andmise lõpetada

Liit soovitab alkohoolsete jookide ostult boonuspu
Liit soovitab alkohoolsete jookide ostult boonuspunktide andmise lõpetada

Tähtsustades vastutustundlikku alkoholi müüki ning tarbimist andis Kaupmeeste Liit liikmetele, kes kauplevad alkoholiga, soovituse lõpetada alkohoolsete jookide ostude pealt boonuspunktide andmine.

„Boonuspunktide kaotamine alkoholi müügiprotsessis on üks tegevus pikemast nimistust, mida oleme liidus arutanud soovides kaasa aidata vastutustundliku alkoholitarbimise edendamisele kaupmeeste poolt,“ selgitas Kaupmeeste Liidu tegevjuht Riin Savi.  „Koostöös Sotsiaalministeeriumi ja Tervise Arengu Instituudiga töötas liit 2015. aastal välja alkoholi müügi juhendi, mis sisaldab mitmeid tegevusi ja juhiseid, mille rakendamine aitab kindlustada nõuetekohast alkoholi müüki ja vähendada alkoholi tarvitamisest tulenevaid kahjusid elanikkonnale,“ lisas Savi.

Savi sõnul tähendab boonuspunktide kaotamine alkoholi müügilt, et alkoholi ostul ei laeku enam kliendikaardile boonuspunkte. „ Boonuspunktide süsteem on osa paljude jaekettide kliendilojaalsusprogrammist. Ostude pealt kogutud boonuspunkte saab enamike lojaalsusprogrammide puhul järgmisest ostusummast maha arvata ehk  klient saab boonust  kasutada soodustusena oma ostude eest tasumisel“, sõnas Riin Savi. „Soovitust järgivate kaupmeeste juures alkoholi müügi arvelt edaspidi kliendi ostuboonus ei suurene.“

Savi sõnul tegeleb Kaupmeeste Liit alkoholi müügiga seonduvate küsimustega igakülgselt edasi. „Toetame riikliku alkoholipoliitika peamisi eesmärke ning oleme aktiivselt panustamas selle väljatöötamisse, et tagada alkoholipoliitika kujundamisel läbipaistvus, selgus ning proportsionaalsete meetmete rakendamine, mis omaksid reaalset mõju alkoholi liigtarbimise ohjamisel“, lisas Savi.

Kaupmeeste Liit on asutatud 1996. aastal esindamaks ja kaitsmaks liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete juurutamisel. Kaupmeeste Liitu kuulub 54 liiget, sealjuures toidu- ja esmatarbekaupade kaupade turul moodustab liitu kuuluvate ettevõtjate turuosa üle 80%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara