Eesti maitsvaim konkurss selgitab taas välja aasta parima toiduaine

Parim Toiduaine konkursi diplomid
Parim Toiduaine konkursi diplomid

Toiduliit kuulutas välja 22. korda aset leidva parima toiduaine konkursi, mille võidutoode pälvib Eesti Parim Toiduaine 2016 kuldmärgi 22. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu X aastakonverentsil.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul pole konkurss vaatamata pikale ajaloole oma värskust sugugi kaotanud. “Ennekõike ootavad konkurssi toidutootjad, kes iga uue toote turule toomisel kaaluvad lisaks müügiedule ka seda, kas sellel tootel oleks potentsiaali pälvida tunnustust meie konkursil,” rääkis ta.

“Samas ei ole ka tarbijad konkursi tulemuste suhtes ükskõiksed. Turu-uuringute AS-i 2015. aasta toidumärkide uuringu kohaselt on kolmveerand Eesti tarbijatest Eesti Parima Toiduaine märgiga tuttavad ning nad teavad, et see tähistab kõrgelt tunnustatud kodumaist uudistoodet,” lisas Toiduliidu juht.

Eesti Parim Toiduaine 2016 konkursil kogunev hindamiskomisjon selgitab välja iga toidukategooria parimad tooted, lisaks valivad oma lemmiktooted ka kokkade þürii, kaupmeeste þürii, toitumisteadlaste þürii ja meediaesindajate þürii ning rahvahääletuse põhjal antakse välja Rahva Lemmiku tiitel. Nagu alati, valitakse ka tänavu parimad tooted väike-ettevõtetelt, millele kandideerivaid tooteid hinnatakse 29. ja 31. märtsil.

„Lisaks on meil heaks tavaks kujunenud ühe eriþürii ellu kutsumine. Eelmisel aastal kogunes noortest koosnev þürii, kelle otsusega pälvis Tuleviku Tegijate Lemmiku tiitli Vana Tallinn Ice Cream. Meil on väga põnevad valikud ka tänavuse eriþürii osas seega tasub kõigil püsida lainel – kuulutame eriþürii välja märtsi alguses,“ kinnitas Potisepp.

Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2016 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 22. aprillil.

2015. aastal esitati Eesti Parima Toiduaine konkursile 141 toodet, mille seast Eesti Parim Toiduaine 2015 tiitli pälvis Valio Gefilus cappucino-keefir. Vaata, kes olid eelmise aasta kategooriate parimad. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara