17. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hüvasti, Talleggi munad!

DAVA Foods Estonia tegevjuht Juha-Pekka Takku munatööstuse tootmiskompleksis Tallinna külje all Lool
Foto: Andres Haabu
Tänasega on lõpetanud soomlastelt mullu aprillis Talleggi munatootmise ostnud Taani suurkontsern DAVA Foods vana nime all munade tootmise ning plaanib investeerida paari aastaga Eestis munatootmisse viis miljonit eurot.

Tallinna külje all Lool munevad nüüd 330 000 kana aastas oma 90 miljonit muna, mis pannakse karpidesse, millel Talleggi asemel Eggo silt. See on ligi 40% Eesti aastasest munatoodangust.

Taani suurele toidutööstusele Danish Agro kuuluv munatööstus DAVA Foods plaanib pärast ligi aastast üleminekuperioodi, mil Soome HKScanilt ostetud Tallegg on saanud nimeks DAVA Foods Estonia ja täielikult Taani kontserni omaks, hakata Eestis jõuliselt kanda kinnitama.

DAVA Foods Estonia ainus välismaalasest töötaja on ettevõtte soomlasest tegevjuht Juha-Pekka Takku. Loo alevikus Saha teel töötab DAVA Foodsi, endises HKScani ja Talleggi tootmiskompleksis umbes 50 inimest.

Taani ettevõte plaanib investeerida Eestis oma munatootmisse paari aastaga alates mullu aprillist 5 miljonit eurot, ostes selle eest eelkõige uut tehnikat oma Loo tootmisse ning tuues turule uusi tooteid. Mune plaanivad nad toota eelkõige Eesti turule, kuid esimeste Eestis tegutsetud kuude jooksul on Tallinna külje all Lool munetud mune eksporditud ka Lätti-Leetu ja Tšehhi.

Takku sõnul pole munatarbimine Eestis või mujal Põhjamaades vähenenud, pigem on see kasvav trend ja ärivaldkond.

Loe pikemalt Äripäevast. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757