11. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E- ja m-kviitungi projekt jõudis Norra innovatsiooniauhinna nominendiks

E- ja m-kviitungi koostööprojekt valiti tänavu rahvusvahelise žürii poolt Norra-Eesti Kaubanduskoja prestiižse innovatsiooniauhinna kolme nominendi hulka. Innovatsiooniauhinnale kandideerisid veel E-profiil ja Seve Ehituse AS.

E- ja m-kviitungi näol on tegemist Omniva juhitud koostööprojektiga, mis seob erinevaid sektoreid, ettevõtteid ja riike. Tarkvaraline lahendus võimaldab ostjal kõiki kviitungeid ühes kohas näha ja hallata, seda nii veebiportaalis kui mobiiltelefonis. Järk-järgult kaob vajadus paberkviitungi väljastamiseks ning elektroonselt käideldavast e- ja m-kviitungist saavad mitmetel erinevatel viisidel kasu nii eraisikud, ettevõtted kui ka riik.

Laiemale avalikkusele plaanitakse teenus avada juba käesoleval aastal.

"On ühtaegu uhke ja vastutusrikas, et juba enne turuletulekut nähakse e- ja m-kviitungi projektis järgmist sammu e-Eesti eduloos ning see on leidnud ka rahvusvahelist tunnustust,” ütles e-kviitungi projekti juht Pille Muni.

E-kviitungi projekti teostab rahvusvaheline konsortsium, kuhu kuuluvad lisaks Omnivale veel Eestist Telia Eesti AS, Trinidad Consulting OÜ, MTÜ IKT Demokeskus ja Helesinine OÜ ning Norrast Authente AS. M-kviitungi projekti teostab Telia Eesti AS. Projekt on toetatud Norra-Eesti toetusprogrammist “Keskkonnasõbraliku innovatsiooni arendamine IKT abil".

E- ja m-kviitungi projekt on jõudnud tehnoloogilise innovatsiooni kategoorias nominentide sekka ka Rootsi Äriauhindade konkursil.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757