Itella tugevdab koostööd DHL-i ja Bringiga

Itella tugevdab koostööd DHLi ja Bringiga
Itella ladu

Itella ühineb DHL-i partnerite võrguga ja ühtlustab rahvusvahelise pakiveo 16 Euroopa riigis. Itella jaoks tähendab see teatud riikidest, näiteks Saksamaalt saabuvate pakkide voo märgatavat suurenemist.

Itella hakkab vastloodud pakipunktide võrgu Itella Parcel Shop kaudu toimetama pakke vastavalt Eesti, Läti ja Leedu tarbijatele. Tulevikus saavad Baltikumi veebipoed aga hakata kasutama tarnemeetodit, mis ulatub kõigisse võrgustiku  riikidesse ja vastab kõikjal samadele kvaliteedinõuetele. Võrku kuuluvad Soome, Eesti, Läti ja Leedu kõrval veel Rootsi, Norra, Taani, Saksamaa, Austria, Poola, Tšehhi, Slovakkia, Holland, Belgia, Prantsusmaa ja Luksemburg. Itella kuulub Soome kontserni Posti, mille koostööpartnerid on DHL Parcel Europe, DHL Freight Sweden, Posten Norge ja viimase tütarettevõte Bring.

“Tänu uuele koostöövormile muutub võrgustikku kuuluvate riikide vaheline pakivedu nüüd täiesti ühetaoliseks. Kõik võrku kuuluvad partnerid on oma tegevuse seadnud nii, et töö toimub harmooniliselt ja veebipoed saavad klientidele pakkuda senisest veelgi läbipaistvamaid ja usaldusväärsemaid tarneteenuseid. Näiteks saab lõppklient toote tagastada sama tarnemeetodi abil sõltumata sellest, kas pakk saadeti Baltikumist Saksamaale, Belgiasse või Rootsi,” ütleb kontserni Posti asepresident Jukka Rosenberg pakiveo- ja logistikateenuste alal.

Euroopa Komisjoni aruande kohaselt ei kasuta riikidevahelise e-kaubanduse kogupotentsiaali veel ligikaudu 70% Euroopa internetipoodidest. Uus partnerite võrk eemaldab Euroopa e-kaubanduse rahvusvahelistumise teelt kõik tõkked. Võrk katab kokku 43 000 teeninduspunkti ja teenindatava tööealise elanikkonna arv ületab 170 miljonit inimest.

“Võrk garanteerib usaldusväärse ja kiire tarne ning teeb rahvusvaheliste pakkide saatmise seni kasutusel olnud võimalustest oluliselt lihtsamaks. Tarneajad muutuvad mõistlikumateks osalevate riikide vahelise infovoo ühtlustamise tõttu. Lisaks on kõik partnerid nõustunud laiendama oma vastuvõtupunktide arvu ja tarnevõrku.” Itella Balti riikide pakipunktide võrk koosneb Rosenbergi sõnul aasta lõpuks 1200 punktist.

Riikidevaheline e-kaubandus on Põhjamaade tarbijate seas populaarne. Saksamaa on Põhjamaadesse e-kaubanduse kaupu importivate riikide seas suuruselt kolmas. Posti 1400 teeninduspunktist koosnev jaemüügivõrk on Soomes kõige ulatuslikum ning kontserni pakutavad pakkide vastuvõtmise võimalused kõige populaarsemad.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara