Relvakaupluse omanik: müük hakkas kasvama pärast Krimmi jama

Baltic Armamentsi klienditeenindaja Andrus Pihelga
Militaarvarustust ja relvi müüva poe Baltic Armamentsi klienditeenindaja Andrus ...

Rööbiti kaitseliitlaste arvu kasvu ja pingete kuhjumisega Euroopas on paisunud ka militaarvarustust ning relvi ja enesekaitsevahendeid müüvate Eesti kaupluste müüginumbrid.

2014. aastal hakkas militaarvarustust ja relvi müüva Baltic Armaments kaupluse müük kasvama ja kasvab vaikselt praegugi. Ostetakse varustust kui ka relvi. „Müük hakkas suurenema pärast Krimmi jama. Praeguse aasta algus võrreldes eelise aasta algusega näitab kasvu 10%,“ märgib ettevõtte juht Indrek Virunurm.

Peamiselt ostavad neilt eratellijad ja jõustruktuuride esindajad, kes soovivad paremat varustust. "Ka kaitseliitlased, kel on rohkem raha, ostavad parema varustuse, kui on see, mille riik ehk kaitseliit neile annab. Näiteks saapad. Riik annab odavad saapad, aga kui tahad parema jalanõuga käia, siis ostad ise," räägib Virunurm. Ka varustusest küsitakse näiteks kvaliteetsemat aluspesu, kuuliveste või jopesid.

Kaupluse klienditeenindaja Andrus Pihelgase sõnul ostetakse lisaks seljakottidele ja kuulivestidele ka enesekaitsegaase ja nuge. Turvafirmad ostavad just eriti gaase – nendest on pood hetkel ka tühjaks ostetud. "Inimesed on hakanud rohkem oma turvalisuse peale mõtlema," märgib Pihelgas.

Teine ettevõte, mis lisaks eraisikutele ka suures osas kaitseliidu ja kaitseväe liikmeid varustab, on Viljandis asuv Galvi-Linda. Kui tavaliselt kasvab poe müük vahetult enne mõnd olulist sõjalist suurõppust nagu Kevadtorm või Siil, siis sel aastal on ettevõtte juhi Marge Laiõunpuu sõnul militaartoodete müüginumbrid juba aasta algusest kahekordistunud.

Ka internetimüügis on ettevõttel väike kasv. "Seal saame küsida ka klientidelt tagasisidet, mis otstarbeks nad tooteid ostavad. Paljud kommenteerivad, et on kas kaitseliitlased või kaitseväelased, kes oma rahakoti peal tuunivad varustust paremaks,“ räägib Laiõunpuu.

Loe pikemalt Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Statistika

Teabevara