8. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP 7 suurima palgaga kaubandusjuhti

Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse liige Raul Puusepp
Foto: Raul Mee
Lisaks palgamaksjate edetabelile koostas Äripäev ka kõrgemat palka teenivate tippjuhtide pingerivi. Kokku reastati 415 tippjuhti neile makstud tasude järgi. Vaata, kes on kaubanduse valdkonna suurima palgaga tippjuhid.

Edetabeli võitis Tallinki endine juht Enn Pank, kelle keskmine kuutasu oli 2014. aastal üle 100 000 euro. Eesti mõistes rekordtasu teenis Pant tänu lahkumiskompensatsioonile.

Tuleb arvestada, et juhatuse liikme tasud on aruannetes reeglina näidatud koos kõigi maksudega ehk tabelis toodud keskmine tasu sisaldab ka sotsiaalmaksu.

1. 14 167 (keskmine kuutasu)

ANTS PUUSTA - Baltic Agro (koht suures tabelis 45)

Ainsana töötasu saav juhatuse liige, kes töötab ka tegevdirektorina. Olnud rapsi-, teravilja- ja väetisemüüja, Taani DLA Gruppi kuuluva ettevõtte juhatuses alates 2006. aastast.

2. 13 181

OSVALDO VALENTINI ja ALAR METSSON - Toyota Baltic AS (koht suures tabelis 49 – 50)

Metsson lahkus juhatusest eelmise aasta sügisel. Tema asemel on uus juhatuse liige Marek Maide.

3. 12 876

MATI POPS - Rocca Al Mare Kaubanduskeskuse AS (koht suures tabelis 53)

Väga eduka kaubanduskeskuse juht juba alates 2005. aasta novembrist.

4. 11 429

MEELIS MITT - Baltem AS (koht suures tabelis 70)

Juhtinud ettevõtet 20 aastat. Komatsu ehitus- ja kaevandusmasinate müügiga oma tegevust alustanud ettevõte tegutseb Eesti, Läti ja Leedu turul alates 1994. aastast. Kuulub tänaseks sajaprotsendiliselt Jaapani suurkorporatsiooni Sumitomo Corporation Group koosseisu.

5. 11 339

EGIDIJUS VALEIŠA – Skuba Eesti OÜ (koht suures tabelis 71)

Skuba Eesti OÜ Leedu ettevõtte Skuba Eesti tütarfirma juht vahetus 2014. aasta alguses ja seetõttu võib Egidijus Valeiša tasu sisaldada ka eelmise juhi lahkumiskompensatsiooni. Skuba Eesti eelmine juht Alvaidas Rinkeviius teenis kuus 9200 eurot. Skuba Eesti müüb erinevate tootjate veoautodele varuosi.

6. 10 558

RAUL PUUSEPP – Tallinna Kaubamaja (koht suures tabelis 78)

Summa sisaldab ka tulemustasu, ilma selleta oli kuutasu 7581 eurot. Ennetähtaegsel lepingu lõpetamisel makstakse juhatuse liikmele lahkumishüvitiseks kuni 3 kuu suurune kuupalk. Tulemustasu sõltub kontserni majandustulemustest.

7. 9943

HENRI KAASIK-AASLAV – Paulig Coffee Estonia AS (koht suures tabelis 82)

Pauligi kohvi müüja Eestis. Varem oli ettevõtte juhatuses ka Tambet Hook, kuid 2014. aasta alguses ühinesid Paulig Coffee Estonia AS (endine ärinimi Paulig Coffee AS) ja Vendor Eesti OÜ ning ühendava ettevõttena jätkas Paulig Coffee Estonia AS. Ühendamise järel lahkus ka Hook juhatusest. Kaasik-Aaslav lahkus eelmise aasta sügisel, praegu on ettevõtte ainus juhatuse liige Kadri Kangur.

Tõenäoliselt on see Tippjuhtide palgaedetabel aga üpris auklik, sest tippjuhtide töötasusid pole ettevõtete aruannetes üldjuhul eraldi välja toodud. Küll aga on ettevõtted kohustatud avaldama seotud osapoolte aruandes tegevjuhtkonnale ja juhatuse liikmetele makstud tasude ja soodustuste koondnumbri. Kui aruandes polnud eraldi märkusena esile toodud nõukogu liikmete töötasusid ja juhtkonda mittekuuluvate tegevjuhtide hulka, võtsime edetabeli aluseks põhi­mõtte, et tegevjuhtkond ühtib juhatusega ning jagasime seotud osapooltele aasta jooksul makstud tasu juhatuse liikmete keskmise arvuga majandusaasta jooksul. Selle summa järgi tuletasime juhtkonna liikme keskmise kuutasu.

Vaata täispikka tippjuhtide Palga TOPi SIIT.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757