11. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva pakiautomaadivõrgustik kasvab ligi kolmandiku võrra suuremaks

Omniva laiendab pakiautomaadivõrgustikku
Foto: Meeli Küttim
Omniva paigaldab aprilli ning mai jooksul Eestisse seitse uut pakiautomaati. Sügiseks on aga logistikaettevõtte pakiautomaadivõrgustik kogu Baltikumis kasvanud juba 57 automaadiga 28% võrra suuremaks.

Esimese, juba aprillikuus algava laienemise raames paigaldatakse suurem osa uutest automaatidest väiksematesse linnadesse ja asulatesse ning kaks uut asukohta avatakse ka Tallinnas. Nii jõuab pakiautomaaditeenus mai keskpaigaks muuhulgas Kadrinasse, Antslasse, Lihulasse, Tamsalusse ja Tormasse. Tallinnas paigaldatakse uued automaadid Mustamäel Mustika keskuse juurde ning Lasnamäel Linnamäe Maxima juurde.

Omniva pakiautomaatide võrgu juhi Tanel Rauni sõnul muutub Omniva pakiautomaaditeenus üha paremini kättesaadavamaks ka maapiirkondades. „ On näha, et märkimisväärne hulk e-ostlejaid elab just maapiirkondades, kus pakiautomaadist puudust tuntakse. Kuna linnad on meil juba automaatidega tihedalt kaetud, siis tulevikus paigaldame üha enam automaate ka asulatesse, kus pakkide saamine ja saatmine samuti populaarne on,“ selgitas Raun.

Juba praegu on Omnival 205 pakiautomaadiga nii Eesti kui Baltikumi suurim pakiautomaadivõrgustik. Sügiseks suureneb see Eesti 20, Leedu 22 ning Lätis 15 uue automaadiga veel 28 protsendi võrra suuremaks. Rauni sõnul on ettevõtte eesmärgiks viia teenus klientidele võimalikult lähedale, laienemine on järjekordne samm selle saavutamise suunas.

Rauni sõnul pole uued asukohad oodatud vaid kohalike elanike poolt, vaid annavad olulist lisaväärtust ka kogu ülejäänud võrgustikule.“Lähiajal saab ju pakke saata muuhulgas ka näiteks Kadrinasse või Antslasse, muretsemata, kas kohalik postkontor on sobival ajal lahti või mitte,“ täpsustas ta.

Pakiautomaadid ongi tema sõnul oma populaarsuse võitnud oma ööpäevaringse kättesaadavuse poolest. Samuti on pakiautomaadist pakki lihtne saata teise pakiautomaati, postkontorisse või kulleriga saajale otse koju. Vormistades saadetise eelnevalt Omniva e-teeninduses on võimalik pakki saata kogu Euroopasse ning paki saatmiseks kulub vaid loetud sekundid. Oma eeliste tõttu on Omniva pakiautomaadid ka eelistatuimaks paki saatmise ja saamise kanaliks.

Seitsme automaadiga kevadine laienemine algab aprilli lõpus ning lõppeb kõigi plaanide kohasel 16. maiks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757