14. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Kaubamaja Grupi I kvartali käive kasvas 10,8%

Viimsi Keskusest on saanud üheks populaarseks Viimsi kaubandus- ja meelelahutuskeskuseks. Lisaks näitas esimeses kvartalis häid tulemusi ka Selver
Foto: Andras Kralla
Tallinna Kaubamaja Grupi I kvartali konsolideeritud auditeerimata müügitulu ulatus 136,9 miljoni euroni kasvades eelmise aastaga võrreldes10,8%. Müügitulu suurenes mahult olulisemates tegevusvaldkondades, grupi esimese kolme kuu maksueelne kasum oli aasta varasemaga võrreldes ligi 2 korda suurem summas 5 miljonit eurot.

„Esimese kvartali tulemusega võib igati rahule jääda. Edu tagasid läbimõeldud turunduskampaaniad, lõpule jõudnud edukad arendusprojektid ning oskuslik varude juhtimine,“ sõnas Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse esimees Raul Puusepp. Sooja vastuvõtu osaliseks on Puusepa sõnul saanud ka edukalt käivitunud e-lahendused nagu Selveri ja Kaubamaja e-pood.

Märtsis jõudsid lõpule Tartu Kaubamaja renoveerimistööd, mille käigus läbis keskus põhjaliku uuenduskuuri ja sai kaasaegsema ilme. „Grupi heade tulemuste taga seisab ka Viimsi Keskus, mis on lühikese ajaga saanud üheks populaarsemaks Viimsi kaubandus- ja meelelahutuskeskuseks,“ rääkis Puusepp. 

Grupi edasised plaanid hõlmavad nii uute kaupluste avamisi, olemasolevate laiendamisi ja renoveerimisi, kui ka e-kaubanduse edasiarendusi ning iseteeninduskassade laiendamist. Raul Puusepa sõnul on grupi tulevikuplaanides tähtsal kohal ka Tallinna südalinnas asuva uue Kaubamaja hoone planeerimine. „Loome aastakümneteks linnasüdamesse uue maamärgi ja arhitektuurikonkursi väljakuulutamine lähikuudel on selle suure arenduse esimene oluline samm,“ märkis Puusepp.

Selveri supermarketite 2016. aasta I kvartali konsolideeritud müügitulu oli 92,8 miljonit eurot, see on aastataguse perioodiga võrreldes 7,6% suurenenud. Supermarketite segmendi konsolideeritud maksueelne kasum oli 2016. aasta I kvartalis 2,5 miljonit eurot, millest Eestis teenitud kasum moodustas 3,0 miljonit eurot, kasv võrreldes aasta varasema tulemusega 1,3 miljonit eurot. Selveritest sooritati 2016. aasta I kvartalis 8,2 miljonit ostu, see püsis eelmise aastaga samal tasemel. Selveri kauplusteketti kuulub 45 kauplust, mille all on 86 tuhande ruutmeetri jagu müügipinda. Selveri tütarettevõtte Kulinaaria OÜ müügitulu kasvas 2016. aasta I kvartalis aasta varasemaga võrreldes 10,6%.

Kaubamajade ärisegmendi 2016. aasta esimese kolme kuu müügitulu oli 22,2 miljonit eurot, kasv eelmise aasta sama perioodiga oli 1,6%. Kaubamajade 2016. aasta esimese kvartali maksueelne kahjum oli 0,2 miljonit eurot, mis oli aastatagusest tulemusest 22,3% võrra parem.

I.L.U. kosmeetikakauplusi opereeriva OÜ TKM Beauty Eesti 2016. aasta I kvartali müügitulu oli 1,6 miljonit eurot, kasv 2015. aasta sama perioodiga võrreldes oli 3,1%. Esimeses kvartalis oli kahjum 0,1 miljonit eurot, mis oli 2015. aasta võrreldava perioodi kahjumist 3,9% väiksem.

Grupi autokaubandussegmendi 2016. aasta esimese kvartali müügitulu oli 18,2 miljonit eurot. Müügitulu kasvas võrreldes eelmise aastaga 47,9%, sealhulgas suurenes KIAde müügitulu 39,4%. Aasta esimesel kolmel kuul müüdi kokku 886 uut sõidukit. Segmendi 2016. aasta esimese kvartali maksueelne kasum oli 0,5 miljonit eurot, see jäi eelmise aasta võrreldava perioodi kasumiga samale tasemele.

Gruppi kuuluvate jalatsikaupluste müügitulu 2016. aasta I kvartalis oli 2,4 miljonit eurot, see oli eelmise aasta sama perioodi tulemusest 8,8% suurem. Kvartali kahjumiks kujunes 0,5 miljonit eurot, mis oli planeeritust parem tulemus ning 26,7% väiksem kui eelmise aasta I kvartali kahjum.

Kinnisvara-ärisegmendi 2016. aasta I kvartali kontserniväline müügitulu oli 1,2 miljonit eurot. Müügitulu suurenes eelmise aastaga võrreldes 48,2%. Kinnisvarasegmendi 2016. aasta I kvartali maksueelseks kasumiks kujunes 2,8 miljonit eurot, mis on 29,6% parem eelmise majandusaasta samal perioodi tulemusest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757