19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid E-tegu 2015 finalistid

Foto: E-tegu 2015
E-tegu 2015 žürii ja rahvahääletuse tulemuste kokku liitmisel selgus tänasel žüriikoosolekul konkursi viis finalisti.

Eesti E-kaubanduse Liidu juhatuse esimees Signe Kõiv rõõmustab, et "E-tegu 2015" konkursile kandideeris 19 tubli tegijat, kes möödunud aastal andsid märgatava panuse valdkonna arengusse.

"Oli häid ärisektorile suunatud tehnilisi lahendusi, tarbija mugavusele orienteeritud omnikanaleid ja uuenduslikke lähenemisi, mille mõju ilmselt alles lähiaastatel tuntavamaks muutub. Rahvahääletusel ütles sõna sekka üle 1800 kandidaadi ning favoriidiks olid valdavalt e-poed, samas valdkonna spetsialistidest koosnev žürii hindas kõrgeimalt uudsete lahenduste pakkujaid," kommenteeris Kõiv. Ta lisas, et e-kaubanduse kiire kasvutempo taga on ettevõtjate pingutus, mis kulisside tagant ei pruugi silma paista. "Usun, et konkurss on heaks väljundiks öelda tublidele tegijatele aitäh, jätkake samas vaimus."

E-tegu 2015 finaali pääsesid:

AliExpress Omniva pakiautomaadis

2015.a sügisel avanes Eesti elanikele esmakordselt võimalus tellida Hiina suurimast e-kaubamajast AliExpress.com kaupu otse Omniva pakiautomaati. Tegemist on mugavusteenusega klientidele, kes soovivad välismaisest e-poest saabunud pakki postkontori asemel kätte saada väikese lisatasu eest alati avatud ja järjekorravabast pakiautomaadist.  

AliExpress on Eesti tarbijate seas üks populaarsemaid veebipoode. Projektiga alustasime 2014 sügisel, testimiseni jõudsime mullu maikuus ja kasutajatele avasime võimaluse septembris. Tänaseks on igakuiselt otse pakiautomaati tellitavate saadetiste arv ületanud 1000 piiri. Kasutajate tagasiside on olnud positiivne ja see annab usku, et tulevikus on võimalus kaup Omniva pakiautomaati tellida kõikidest suurematest veebikaubamajadest üle maailma.

Vaata kodulehte: https://www.omniva.ee

Apotheka Netiapteek on Eesti esimene ja ainus internetis tegutsev apteek

Apotheka Netiapteek on Eesti esimene ja ainus internetis tegutsev apteek, mis müüb lisaks käsimüügi- ja retseptiravimitele ka apeegikosmeetikat. Tootevalik on väga lai (üle 5000 toote). Netiapteek on turul tegutsenud 2,5 aastat ning sellest ajast on külastanud Netiapteeki rohkem kui miljon inimest! 

Apotheka Netiapteek pakub kliendile võimaluse osta apteegitooteid mugavalt töölt/kodust lahkumata (kui ollakse haige, lastega kodus, liikumine raskendatud). Netiapteek on nagu Sinu tavapärane apteek – kliendile on abiks netiapteekrid, kes nõustavad külastajaid reaalajas kõikide murede ja tekkivate küsimuste puhul. Lisaks leiab Netiapteegist igakuiselt valitud Tervisehitid, mis on ainult netist ostes kõige soodsamad.

Vaata netiapteeki: https://apteek.apotheka.ee/

Eesti esimene päris e-toidupood – e-Maxima  

Kui elektroonika, raamatute ja reiside ostmine on igale eestimaalasele juba aastaid sama iseenesestmõistetav nagu aasta alguse automaatne tulumaksutagastus, siis oma igapäevaste toidu- ja esmatarbekaupade ostuks oleme ikka ise poodi sõitnud või jalutanud. Seda kuni eelmise aasta veebruarini, mil Maxima tõi esimesena Eestis tarbijateni võimaluse oma kodune toidukorv ja kodukaubad minutitega komplekteerida ning kullerilt kaup koduuksel vastu võtta.  

Teedrajava sammuna on e-Maxima käivitamine igati väärt eelmise aasta "E-teo" tiitlit. Mugavat ostuvõimalust kasutab tänaseks juba enam kui 16 000 püsikliendist perekonda, kelle jaoks koduste asjatoimetamiste kõrvalt või kontorilaua tagant kõige vajaliku soetamine on säästnud nii aega kui ka vaeva.

Ostjatel on valikus enam kui 11 000 enimlevinud toidu- ja esmatarbekaupa, seda Tallinnas ja 26 asumis selle lähiümbruses.  

Täna on e-Maxima astunud juba järgmisesse etappi, kus püsivalt kasvava nõudluse rahuldamiseks oleme alustanud arendustöödega, et e-poe tellimuste teenindamise võimekust kolmekordistada. 

Vaata e-poodi: https://www.e-maxima.ee

Omniva toiduveod

Omniva toiduveod on uus teenus, mille abil saavad tarbijad suurtest kaubanduskettidest toidukaubad koju tellida.

Toiduvedudega alustasime 2015. aasta veebruaris, kui hankisime spetsiaalsed külmutusseadmetega kaubikud toidukaupade vedamiseks. Tänaseks on tarbijatel võimalus toidukaubad e-Maximast, e-Selverist või ecoop-ist koju tellida.  

Toidukaupade koju tellimise teenus ühendab kiirelt tellimise ja mugava kättetoimetamise võimaluse, mis lähitulevikus kujuneb tõenäoliselt tarbijate tavapäraseks harjumuseks. Tarbija saab kaubad tellida endale sobival ajal, sobivasse kohta ilma, et peaks tööpäeva lõpus parkimiskohta otsima ja kassa järjekorras seisma. Eriti suureks rõõmuks on see teenus neile, kellel on kodus väikesed lapsed või kellel on kodust lahkumine keeruline.

Vaata kodulehte: https://www.omniva.ee

Rahva Raamatu äpp nutitelefonidele ja tahvelarvutitele

2015. a novembris avasime Eesti raamatusõpradele ühe Eesti esimestest e-äri äppidest, et raamatumaailm kliendile mobiilselt veelgi lähemale tuua. Pakume läbi meie äpi kliendile võimalusi, mida tavaline e-pood pakkuda ei saa: raamatute ribakoodi skännimine, e-raamatute lugemine, raputades tsitaatide pakkumine jpm. Lisaks on võimalik äpist otse e-poodi ostma suunduda. Äppi on tänaseks alla laetud üle 20 000 korra, ning mobiilsetest seadmetest tulev ostude arv on tänu äpile kasvanud 102%. Tänu äpile on Eesti inimesed seni veetnud 411 840 lisaminutit kirjandusega. Oleme äpis teinud klientide tagasisidest lähtuvalt hulga olulisi muudatusi ning plaanime neid teha ka edaspidi.  

Vaata e-poodi: http://www.rahvaraamat.ee?

Žüriisse kuuluvad: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi siseturu asekantsler Keit Kasemets; Kaubandus.ee toimetaja Maarit Eerme; Eesti Meedia AS müügidirektor Erik Roose;  Baltika AS e-kaubanduse juht (“E-tegu 2014” võitja) Külli Koort; Andmekaitse Inspektsiooni IT-nõunik Urmo Parm; Tarbijakaitseameti kaubandustalituse juhataja kt Kristel Huvila; Eesti E-kaubanduse Liit juhatuse esimees Signe Kõiv

 

Foto: Signe Kõiv

E-tegu 2015 konkursile said kõik eraisikud ja organisatsioonid üles seada suuri ja väikeseid tegijaid, kelle tegu jäi silma uudse, moodsa või erakordsena.

E-tegu 2015 auhinna saaja vastab ühele või mitmele tingimusele:

On viinud Eesti e-kaubanduse maailmakaardileon saavutanud tähelepanuväärse müügikäibe kasvu või tuntuseon teinud tulemuslikku tööd e-kaubanduse väärtustamiseks ühiskonnason panustatud märkimisväärselt e-kaubanduse arendamisseon rakendatud innovaatilisi ideid e-kaubanduses

Võitja selgitatakse välja E-kaubanduse aastakonverentsi galaõhtusöögil 27. aprillil 2016.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757