20. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste keskus võitis rahvusvahelisel konkursil esikoha

Ülmiste Keskus võitis rahvusvahelisel konkursil esikoha
Foto: Raigo Pajula
Eile kuulutati välja Euroopa kaubanduskeskuste konkursi võitjad, kus tihedas konkurentsis tuli võitjaks Ülemiste keskus Istanbulis asuva Maltepe Park ostukeskuse ees.

Ülemiste keskus pälvis esikoha parima laienduse kategoorias ja keskuse tegevjuhi Guido Pärnitsa sõnul on võit suur tunnustus mitte ainult ostukeskuse, vaid kogu Eesti jaoks. "Võimalus sellisel tasemel võistelda ja tulla esikohale Türgi ees, kes on kaubanduskeskuste investeeringute mahult Euroopas esirinnas, on väga suur asi! See näitab, et Eesti kaubanduskeskused on Euroopa kõrgeimal tasemel. Palju tööd on ära tehtud ja meie pingutusi on hinnatud," lisas Pärnits. 

Ülemise Keskuse juht Guido Pärnits auhinnaga
Foto: Erakogu

International Council of Shopping Centers (ICSC) asutati 1957. aastal.

Ühenduses on üle 60 000 liikme 90 riigist. Liikmete hulka kuuluvad kaubanduskeskuste omanikud, arendajad, investorid. 

Konkurss European Shopping Centre Awards toimub 1975. aastast.

Igal aastal tunnustatakse silmapaistvaid ja uuenduskuuri läbinud kaubanduskeskusi.

Konkursil võisteldakse kolmes kategoorias: kaubanduskeskuse laiendused; uusarendused, olemasolevad kaubandusekeskused.

European Shopping Centre Awards on Euroopa mainekaim ja olulisim kaubanduskeskuste konkurss.

Enne võitja selgitamist külastas rahvusvaheline žürii kõiki finaali jõudnud kaubanduskeskusi. Külastuse käigus hinnati lisaks sise- ja välisdisainile ka keskuse juhtimisvõimekust, klienditeenindust, majandustulemusi enne ja pärast laiendamist ning rolli ühiskonnas. “Žürii oli ringkäigul väga põhjalik ja viis ennast meie keskuse tegemistega hästi kurssi. Otsuse langetasid oma ala professionaalid, kellel on kogemus paljude teiste kaubanduskeskustega Euroopas.”

Konkursi European Shopping Centre Awards finaali jõudis 12 Euroopa kaubanduskeskust. Võisteldi kolmes kategoorias: kaubanduskeskuste laiendused, uusarendused ja varem ehitatud kaubanduskeskused. Ülemiste keskuse suurim konkurent oli Istanbulis asuv Maltepe Park ostukeskus, kus on 75 000 m2 kaubapinda ja 250 poodi. Võitjad kuuluti välja iga-aastasel ICSC (International Council of Shopping Centers) aastakongressil Milanos.

Uuenenud Ülemiste keskus valmis 2014. aasta oktoobris. Pärast uuendusi on keskusest saanud ligi 60 0000 m2 suurune Eesti suurim moe- ja perekeskus, milles on suurt rõhku pandud nii kauba- ja toidukohtade valikule kui ka sisekujundusele ja mõnusa ostukeskkonna loomisele. Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Norra firma Linstow AS.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757