Autor: Äripäev • 13. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hillar Teder sai Londonis olulise kohtuvõidu

Hillar Teder
Foto: Raul Mee
Eesti üks jõukamaid ettevõtjaid Hillar Teder saavutas eile rahvusvahelises kohtus õiguse saada oma pahatahtlikult äripartnerilt tagasi talle kuuluv osalus Kiievi kaubanduskeskuses.

Londoni Rahvusvaheline Arbitraažikohus otsustas eile, et firma Stockman Interhold peab andma ettevõttele Arricano Real Estate tagasi kõik oma ühisettevõtte aktsiad, kaasa arvatud osaluse Kiievis asuvas Sky Malli kaubanduskeskuses, teatas Arricano oma pressiteates.

Arricano kuulub Eesti ettevõtjale Hillar Tederile, kes on Sky Malli kaasomanik, Stockman Interholdi omanik on Andrei Adamovski ning Assofit on nende kahe ettevõtte ühisfirma, millele kuulub Sky Malli kaubanduskeskus.

Konflikti juured ulatuvad 2010. aastasse, kui Tederi Arricano vajas Ukrainas partnerit Sky Malli ehituse jätkamiseks ja projektiga liitus Ukraina ettevõtja Andrei Adamovski, kes sai endale 50%+1 aktsia. Arricanole jäi 50%-1 aktsia.

Tegelikult ei olnud Tederil plaanis kontrollpakki müüa, vaid ta tahtis ajutist investeeringut. Nii sõlmis Arricano Stockmaniga lepingu, mis andis Arricanole aktsiate tagasiostuõiguse. Ootamatult aga keeldus Stockman aktsiaid müümast, pöördudes kohtusse. Adamovski vahetas välja ka Sky Malli juhtkonna ning Tederile kuuluva Arricano inimesi Sky Malli kontorisse ei lubatud.

Londoni kohus leidis nüüd, et Stockman rikkus lepingut ning otsustas, et Stockman peab aktsiad Arricanole tagastama.

Arricano ja Sky Mall

Arricano haldab ja omab nelja kaubanduskeskust, mille rendipindala kokku on 160 000 ruutmeetrit.

Enne Sky Malli kaotamist oli Teder sellesse investeerinud umbes 100 miljonit dollarit.

Sky Mall on üks Kiievi suuremaid kaubanduskeskusi, kus on kaubanduspinda 88 000 ruutmeetrit ning rendipinda 68 000 ruutmeetrit.

Keskuse rendihind oli 2012. aastal 27,75 USD/m2. Raamatupidamisväärtus 2013. aastal 20,7 miljonit dollarit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757