Stockmann Eestil pea miljoni eurone kahjum

Stockmann
Stockmann

Stockmann Eesti 2015. aasta puhaskahjum oli 946 207 eurot ning müügitulu vähenes aastaga 6%.

Stockmann Eesti 2015. aasta müügitulu oli 48,95 miljonit eurot, mis langes aasta varasemaga võrreldes 6%. Kui 2015. aastal oli ettevõttel pea miljoni euro suurune kahjum, siis aasta varem, 2014. aastal, teeniti 744 tuhat eurot kasumit.

Majandus aastaaruandes kirjutab ettevõte, et 2015. aastal lõpetati elektroonikatoodete ja mänguasjade müük kaubamajas. Septembris avas Euronics enda kaupluse Stockmannis ning mänguasjade osakond anti rendile XS Mänguasjadele.

Ettevõtte juhatuse liige kirjutas aruandes, et 2015. aastal panustas majanduskasvu enim just eratarbimine ning jaemüügi mahukasv oli viimase 8 aasta kiireim. Sellele aitasid kaasa paranev tööturg, madal inflatsioon ja madalad intressimäärad. Olulisim mõju oli naftahinna langusel, mis vähendas inimeste kulusid küttele ja kütusele ning jättis rohkem raha muude kaupade ja teenuste ostuks.

Stockmann Eesti töötajate arv on vähenenud 5,2% ning aasta lõpu seisuga töötas ettevõttes 381 inimest. 2015. aasta palgakulu oli ettevõttel 4,04 miljonit eurot.

Stockmann Eesti ootab 2016. aastal mõõdukat müügitõusu ning kõigil kaubamaja üksustel on põhirõhk kontserni strateegia elluviimisel, mille üheks eesmärgiks on suurepärase klienditeeninduse pakkumine.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara