Autor: Kaubandus.ee • 25. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kaupmehed ennustavad visiooniseminaril tulevikku

Kaupmeeste Liidu tegevjuht Riin Savi
Foto: erakogu
Eesti Kaupmeeste Liit tähistab täna NO99 teatrimajas oma 20. tegevusaastat visiooniseminariga „Tuleviku kaubandus – kas oleme selleks valmis?“, kus arutatakse tulevikustsenaariume nii kaubanduses kui ühiskonnas üldiselt.

„Kaubandus on liidu asutamise aegadest oluliselt muutunud. Kaupmees pole enam ammu lihtsalt jae- või hulgimüüja,“ ütles liidu tegevjuht Riin Savi. Tormilised arengud maailmamajanduses, IT valdkonnas, demograafilistes suundumustes, aga ka riigivalitsemises on kaupmehele andnud uue rolli. „Täna toimetavad kaupmehed veebiavarustes, kauplused on üle võtnud nii postkontori kui panga funktsiooni, muuhulgas on kaupmehel üha kasvav vastutus ka inimeste tarbimisharjumuste ja linnaruumi kujundajana,“ selgitas Savi.

Kuna muudatused meie ümber ei lõppe, on 20. aastapäeval paslik vaadata kriitiliselt tulevikku. „Seminaril mõtiskleme eesseisvate arengute üle kaupmehe jaoks tavapärastest piiridest veidike väljaspool ja küsime, kas oleme muudatusteks valmis,“ ütles Savi. Juubeliseminari peaesinejaks on neurokirurg professor Toomas Asser, kes arutleb, mis praegu ja tulevikus inimesi enim mõjutab ja kuivõrd neuroturundus aimab meie soove ja mõtteid.

Visiooniseminaril esineb ka TTÜ riigirahanduse professor Karsten Staehr, kes küsib, mida peaks Eesti tegema, et jõuda järgnevatel aastael majanduskasvus järele Põhjamaa riikidele. Tulevikku ennustavad ka Kaupmeeste Liidu juhatuse liikmed. COOP Eesti juhatuse esimees Jaanus Vihand esitab oma nägemuse isetäituvatest külmkappidest ja Eesti kaubandusest aastal 2030. Circkle K Eesti peadirektor Kai Realo arutleb, kas oleme valmis Z-generatsiooni sisenemiseks tööturule.

Juubeliseminari avab ettevõtlusminister Liisa Oviir, kes ühtlasi esitab ka oma visiooni Eesti majanduse tulevikust.

Kaupmeeste Liit on asutatud 1996. aastal esindamaks ja kaitsmaks liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel. Kaupmeeste Liitu kuulub 56 jae- ja hulgikaubandusettevõtet. Kaupmeeste Liit on Tööandjate Keskliidu asutajaliige, Kaubandus– Tööstuskoja ja rahvusvahelise Euroopa kaubandusettevõtete ühenduse EuroCommerce liige.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757