27. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Chilli juht: Cherry raskused olid pikalt ette näha

Chilli esinduspood Mustika keskuses
Chilli tegevjuhi Martin Aigro sõnul on Cherry kehva majandusseisu, maksuvõlgade ja esitamata aastaaruannete taga liialt agressiivne ja jätkusuutmatu kasvustrateegia. Nende raskused olid pikalt ette näha.

“Cherry laienes aastaid tagasi Baltikumis väga agressiivselt ning selline kasvutempo nõuab suuri investeeringuid. Kui investeeringud loodetud aja jooksul lisatuluks ei realiseeru, tekivadki raskused,” selgitas Aigro.

E-kaubanduse üldine seis ei ole antud juhul tema sõnul probleemiks. „Kui me Chilliga 2010. aastal alustasime, pidime langetama kasvustrateegia osas olulise otsuse. Kuna e-kaubandus ja klientide ostukäitumine on pidevas muutumises siis sellega tuleb kohaneda pidevalt. Mul on hea meel, et oleme töötanud omas tempos ja lasknud ettevõttel loomulikul teel tugevaks kodumaiseks kauplejaks kasvada. Oleme tänaseks ületanud 130 000 püsikliendi piiri.“

See juhtum näitab Aigro sõnul taaskord seda, kui oluline on tarbijate usaldus.“See on tuntud doominoefekt – ettevõtete usalduse kadudes ei saa neile kampaaniaid ehitada, uute kampaaniateta kaovad aga ära kliendid,“ sõnas Aigro.

Aigro sõnul jagunes 90 protsenti Eesti turust Chilli ja Cherry vahel võrdselt ning põhiliselt käis võitlus samade tuntud koostööpartnerite üle.

Chilli enda tulevikuplaanide osas sõnas Aigro, et väga huvitavaid uuendusi on oodata. "Käesoleval suvel toome Eesti e-kaubandusse värsket hingamist. Valdkond on meie hinnangul uuendusteks valmis ning pikalt plaanitud arendused teenuse kvaliteedis on küpsed turule jõudma." 

Chilli on 2010. aastal asutatud ostukeskkond, mis vahendab erinevate ettevõtete sooduspakkumisi. Chillil on kaks esinduspoodi Tallinnas ja üks Pärnus. Kokku on Chilli vahendanud Eestis 1,3 miljonit ostutehingut kogukäibega üle 13 miljoni euro. Chilli brändi alla kuuluvad ettevõtted annavad Eestis tööd üle 40 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757