Odavkett Lidl avas Leedus esimese kaupluse

Esimene Lidl Leedus
Esimene Lidl Leedus

2. juunil avas Saksa odavkett Lidl enda esimese kaupluse Leedus ning käesoleva aasta lõpuks on plaan avada kokku vähemalt 15 kauplust.

Lidl Leedu juhatuse esimees Marius Kybartas ütles Leedu Delfile, et neil ei ole võimalik  käesoleval aastal avada korraga rohkem kui 15 kauplust, kuna inimeste koolitamine, logistika organiseerimine ja muud protsessid võtavad oma aja. „Järgmisel aastal on plaan edasi laieneda, kuid hetkel ei saa sellest täpsemalt rääkida,“ ütles Kybartas.

Lidl investeeris Leedu logistikakeskusesse 40 miljonit eurot ning kauplustesse plaanitakse käesoleval aastal investeerida 60 miljonit eurot.

Leedu Lidl kaupluses on müügil enam kui 1600 erinevat toodet, millest enamus on private label.

Leedu Lidl kommunikatsioonijuht Agné Dalia Gaiþauskiené ütles, et nad ei saa kommenteerida ettevõtte laienemisplaane teistesse Balti riikidesse, turundus strateegiat ja investeeringute suurust seoses konkurentsiga jaeturul.

Leedu Lidl on keskendunud erinevatele tegevustele Leedu turul, mis on tema hinnangul väga atraktiivsed. „Lidl pakub kliendile parimat kvaliteeti parima võimaliku hinnaga. See on meie eesmärk ja ka põhimõte, millega on Lidl saavutanud ka rahvusvahelise edu,“ ütles Gaiþauskiené.

Lidl kuulub Scwarz Grupi, mis on juhtiv jaekaubandusettevõte Saksamaal ja üle Euroopa. Lidl kauplused on 29 riigis ning Serbias ja USAs esindab Lidl kauplusi kohalik ettevõte. Lidl’i ketti kuulub enam kui 10 000 kauplust, 140 logistikakeskust ja ettevõte annab tööd enam kui 200 000 töötajale.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara