EY maailma aasta ettevõtja 2016 tiitli pälvis Shopkinsi ja Little Live Petsi mänguasjade tootja Manny Stul

Austraalia mänguasjatootja Moose Enterprise juht n
Austraalia mänguasjatootja Moose Enterprise juht ning omanik Manny Stul

Laupäeva õhtul Monacos toimunud suurejoonelisel EY World Entrepreneur Of The Year galal kuulutati maailma aasta ettevõtjaks 2016 Austraalia mänguasjatootja Moose Enterprise juht ning omanik Manny Stul, kelle käe all valmivad ka Eesti laste lemmikud Shopkinsi ja Little Live Petsi lelud.

Manny Stul võttis Moose’i juhtimise üle 2000. aastal, mil ettevõttes töötas vaid kümme inimest, järgneva 16 aasta jooksul on ettevõtte käive kasvanud 7200%. Stuli juhtimise all on Moose Enterprise arenenud globaalse tähtsusega ettevõtteks, mis täna on suuruselt neljas mänguasjatootja Austraalias ning müüginumbritelt kuues mänguasjamüüja USA turul. Moose Enterprise’i valmistatud mänguasju müüakse enam kui 80 riigis üle maailma.

„Manny Stuli on kirjeldatud kui „ehedat ettevõtjat“ ja seda eelkõige tema oskuse tõttu viia ettevõte katastroofi äärel olevast seisust globaalselt kõige edukamate hulka,“ rääkis Eestis aasta ettevõtja osavõistlust korraldava Ernst & Young Baltic ASi partner Ranno Tingas. „Viimati seisis ettevõte murrangu äärel 2007. aastal, kui selgus, et Moose Enterprise’i partner on mänguasjade valmistamisel kasutanud lastele ohtlikke kemikaale ning ettevõttel tuli miljoneid tooteid globaalselt turult tagasi kutsuda. Kuid nad tulid sellest seisust edukalt välja. Mullu pälvis Moose’i toodetud populaarne Shopkins tegelaste sari USA Mänguasjade Tootjate Assotsiatsioonilt „Tüdrukute aasta mänguasja“ tiitli.“

Manny Stuli kõrval kandideeris rahvusvahelisele EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile kokku 55 ettevõtjat 50 riigist. Eestit esindas võistlusel mullu EY Eesti Aasta Ettevõtjaks tituleeritud tarkvaraarendusettevõtte ZeroTurnaround juht ning omanik Jevgeni Kabanov. Kohal oli ka Ridango juht Erki Lipre, kes valiti mõned kuud tagasi noori ettevõtjaid toetavasse audiitor- ja konsultatsioonifirma EY ettevõtluskiirendisse.

„Täna ei kujuta ilmselt ükski globaalne ettevõte oma arengut ette ilma IT-innovatsioonita. Lahendused, mis muudavad töötegemise kiiremaks ja mugavamaks on alati teretulnud ja ettevõtjate huviorbiidis, mistõttu pälvisid nii ZeroTurnaround kui ka Ridango konkursil üksjagu tähelepanu,“ sõnas Tingas. „Nii Jevgeni kui Erki said siit mõnedki kasulikud kontaktid, mis laiemas mõttes ongi selle konkursi põhieesmärk.“

 

Ernst & Young Baltic AS on Baltimaade juhtiv konsultatsiooni- ja audiitorbüroo. EY Eesti esinduses töötab üle 110 inimese. Rahvusvaheliselt on EY üks maailma juhtivatest auditi, maksu, tehingute nõustamise ja ärikonsultatsiooni teenuste pakkujatest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara