14. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil võttis kasutusele tööle kandideerimiseks video CV

Statoil võttis kasutusele tööle kandideerimiseks video CV
Foto: Kuvatõmmis
Statoili teenindusjaamasid opereeriv Circle K Eesti AS lõi esimese tööandjana Eestis rakenduse, mis võimaldab tööotsijail kiirelt ja mugavalt salvestada ennast tutvustava lühivideo ning edastada seda potentsiaalsele tööandjale tavapärase kirjaliku CV või motivatsioonikirja asemel.

Circle K personalidirektori Maarika Lemberi sõnul otsib ettevõte uusi töötajaid aastaringselt ning video CV abil loodetakse kandidaatide ringi laiendada, kuna rakendus on mõeldud eelkõige noortele inimestele, kellele võib tavapärase CV ja motivatsioonikirja koostamine tunduda vanamoeline või ebamugav.

“Paljudel noortel, kes alles alustavad töökarjääri, ei ole tihtilugu CV-sse midagi sisukat kirjutada, kuid näidates enda parimaid külgi, nagu hea suhtlemisoskus ja särasilmsus, videosalvestuse vahendusel, tõusevad nende šansid meie juures töökoht saada ning see annab meile väga hea ülevaate ning sisendi töövestlusele kutsumiseks,” selgitas Lember.

Selleks, et kandideerida Statoili tööle, tuleb minna veebilehele www.statoilvideocv.ee, lugeda lühikest juhendit ning vajutada nupule “alusta”. Siis ilmub ekraanile väike ankeet, kus on vaja täita isikuandmed, ning punane salvestusnupp.

Veebilehel www.statoilvideocv.ee palume lühikeses juhendis kandidaatidelt minuti jooksul rääkida endast ning vastata kahele küsimusele: miks võiks müügitöö talle sobida ning miks on töö Statoilis talle huvipakkuv? 

Lemberi sõnul on esimesed video CV-d juba laekunud ning selline kandideerimisviis sobib ka tööandjale. “Minutist täiesti piisab, et aru saada, kas inimene sobib meie juurde tööle – kui formaalne kirjalik CV ei pruugi inimest piisavalt iseloomustada, siis oskus ennast videos näidata ja tutvustada annab juba palju parema ülevaate kandidaadi suhtlemisvõimete kohta. Klienditeeninduse valdkonnas on sellised omadused väga olulised,” märkis Lember. Motivatsioonikiri ja kirjalik CV ei ole video CV puhul vajalikud.

Mujal maailmas hästi levinud video CV praktika on Eesti tööturul uudne lahendus, kuid Lemberi hinnangul on see vaid aja küsimus, millal teatud valdkondades muutub video CV ka Eestis tavapäraseks nähtuseks.

“Lahendus on mugav ja kiire, piisab vaid natukesest julgusest, et see klipp ära teha ja enda kontaktandmetega teele panna. Usun, et YouTube’i põlvkonna noortele ei ole see midagi keerulist. Meie ootame neid videosid põnevusega!” lisas Lember.

Circle K Eesti AS (endise nimega Statoil Fuel & Retail Eesti AS) opereerib Eestis 46 täisteenindus- ja seitset Statoil 1-2-3 automaatjaama ning üht mugavuspoodi. Ettevõttes töötab ligi 560 inimest, neist pisut enam kui 500 teenindusjaamades. Circle K Eesti AS on Eesti üks suuremaid maksumaksjaid ning 2015. aastal läbiviidud Emori maineuuringu järgi oli Statoil mainekamate suurettevõtete pingerivis teisel kohal.

Circle K Eesti AS kuulub Kanada päritolu rahvusvahelisse kontserni Alimentation Couche-Tard, mis annab tööd 100 000 inimesele ning kelle kaubamärgi Circle K all tegutseb Põhja-Ameerikas, Euroopas ja Aasias üle 15 000 mugavuspoe ja teenindusjaama

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757