Balti Jaama Turule pandi nurgakivi

Astri Grupi juhatuse liige Tarmo Kleimann
Astri Grupi juhatuse liige Tarmo Kleimann nurgakivi tseremooniat läbi viimas

16. juunil 2016 pandi Balti Jaama Turule pidulikult nurgakivi. Uus turg on plaanis avada 2017. aasta kevadel ehk aasta pärast. Uuest turukompleksist saab tänapäevane ja mitmekesine kaubandus- ja teenindusala, mille põhifunktsiooniks jääb turg.

Uues Balti Jaama turu pindala on 25 000 ruutmeetrit, millest 15 000 ruutmeetril on kaubanduspind ligi 200 kauplejaga. Territooriumil asuvad ehitised säilitavad ajaloolise ilme: esimene korrus plaanitakse eraldada traditsioonilised toidukaupade tsooniks, sinna tuleb ka tänavatoidu ala, teisel korrusel asub riideturg, tööstus- ja antiikkaupadega tegelevad poed, pop-up poed, Eesti disain ning toitlustusettevõtted. Alumisele korrusele tulevad 125 kohaline parkla, Selver ja My Fitness spordiklubi.

Esimesel korrusel avab enda suurima kaupluse ka Biomarket koos Pagar Võtaks pagarikojaga.

Astri Kinnisvara juhatuse liige Tarmo Kleimann rääkis, et nad käisid turu kontseptsiooniks ideid kogumas välismaal ning nad tahtsid teha Eestisse midagi sellist, mida siin ennem ei ole tehtud. „Näiteks Rotterdamis on sarnase kontseptsiooniga turu hoone 10 korda suurem, kui meil siin praegu tuleb.“ Kleimann lisas, et Balti Jaama Turg saab olema kõige omanäolisem ning kaasaegsem turg Tallinnas ning Eestis üldse. 

Astri Grupp ostis Tallinnas Kopli 1 asuva Balti jaama turu kinnistu 2014. aasta alguses. Arhitektuursetest turu hoonestuse visioonidest meeldis arendajatele, aga ka kohalikule kogukonnale ja linnajuhtidele enim KOKO Arhitektid OÜ lahendus. Kavandatud hoonestuse mahuline ja asendiplaaniline lahendus arvestab võimalike ümberkaudsete ruumiliste arengutega ning tõstab olemasoleva keskkonna kvaliteeti ja turvalisust.

Projekti maksumus on 24 miljonit eurot, millele lisandub kinnistu soetamise maksumus. Ettevõtmist finantseerib Swedbank.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara