Uus e-kaubanduse isikutuvastuse lahendus kaitseb pettuste eest

taustakontroll
taustakontroll

Eestis väljatöötatud isikusamasuse tuvastamise lahendus Veriff aitab e-kauplejatel ja teenusepakkujatel säästa kümneid tuhandeid eurosid, sest võimaldab klienti paremini identifitseerida ja tausta kontrollida. Baltikumis esimese e-kaubandusettevõttena võttis Veriff'i lahenduse kasutusele Hansaposti veebikaubamaja.

E-kaupleja saab siseministeeriumi ja erinevate elektrooniliste registritega koostööd tegeva Veriff'i lahenduse abil kontrollida vaid sekunditega ostja tausta ning vähendada identiteedivarguste levikuga kaasnevaid riske.

“Suure osa meie müügist moodustavad järelmaksutehingud,” rääkis Eesti suurima veebikaubamaja Hansaposti juhatuse liige Taavi Rajur. “Järelmaksu puhul on tähtis tagada, et ostja kasutab õiget identiteeti, kuid paraku tehakse aeg-ajalt tellimusi võõraste inimeste isikukoodidega ja tekitatakse kahju nii kaupmehele kui inimesele, kes langeb identiteedivarguse ohvriks. Meie roll on kaitsta oma kliente ja uue lahenduse plussiks ongi see, et ausa ostja jaoks ei muutu tellimine keerulisemaks, kuid ebaausa jaoks läheb elu edaspidi märksa ebamugavamaks," rõhutas Rajur.  

Veriffi tegevjuht Kaarel Kotkas rääkis, et uus isikusamasuse tuvastamise lahendus on abiks nii kauplejatele, politseile kui potentsiaalsetele identiteedivarguste ohvritele. "Veriff on verifitseerimise šerif – meie kaitseme pettuste eest," ütles ta. “E-kauplusest ostja sisestab vaid isikukoodi ja dokumendi numbri ning juba mõne sekundi jooksul teeb Veriff erinevate registrite baasil ära isikusamasuse ja taustakontrolli ehk kinnitab, et isik on elus ja tehinguvõimeline. Sellega saavad maandatud riskid ning kauplejad ja politsei saavad seni menetlemisele kulunud aega märksa tõhusamalt kasutada,” rääkis Kotkas.  

Veriff on erinevate registrite abil pettuseid vähendav isikusamasuse tuvastamise lahendus, mis on loodud koostöös erinevate ärisektori klientide ja Eesti riigiasutustega.

Hansapost on Eestis ja Lätis tegutsev veebikaubamaja, mille mullune käive ületas 17 miljonit eurot.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara