21. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink avab Soome kiirlaeva kaupluses iseostlemislahenduse

Tallinki kiirlaeval Star avati iseoslemislahendus
Foto: Tallink
Tallink avab Helsingi ja Tallinna vahel sõitva kiirlaeva Star Supermarketis iseostlemise lahenduse Q-Shopping. Kasutatav lahendus on tuttav paljudest toidupoodidest nii Eestis kui ka Rootsis, kus kliendid saavad spetsiaalset mobiilset seadet kasutades registreerida oma ostu ning teostada makse selleks ettenähtud isemaksekassas ilma tavapärasesse teeninduskassasse pöördumata.

Projekti eesmärk on võimaldada klientidele kiiret ja mugavat ostukogemust. Kiirlaeva Star pardapoes saadud tagasiside Q-Shopping süsteemi kasutajasõbralikkusest on aluseks ettevõtte otsusele teenuse hilisema laiendamise üle teistele laevadele ja poodidesse.

Q-Shopping süsteemi kasutamiseks on vajalik pardakaart, mis muuhulgas sisaldab infot Tallinki lojaalsusprogrammi Club One kuulumise kohta. Pärast toodete registreerimist on ostu eest võimalik tasuda kõikide Tallinki pardal aktsepteeritud krediit- ja deebetkaartidega. Et Club One konto on seotud reisija broneeringuga ja sellest tulenevalt ka pardakaardiga, kantakse kõik ostult saadud boonuspunktid automaatselt üle kliendi Club One kontole.

Iseostlemise käigus on klientidel võimalus pakkida Joya mobiilse skänneriga juba registreeritud tooted otse poekotti, mis on nende ostukorvis või -kärus. Tänu sellele kaob vajadus tõsta tooteid korvist kassaletile ja sealt edasi kotti.

Kaardimakse puhul isemaksekassas ei pea kassateenindaja makseprotsessi sekkuma. Isemaksekassa kasutamine pärast toodete eelnevat registreerimist on kiire ja lihtne. Mitmekeelne ja interaktiivselt klienti juhendav isemaksekassa on kiireim viis ostu sooritamiseks. Kui klient soovib maksta sularahas, on tal võimalik pöörduda tavapärasesse teeninduskassasse. Ostlemise käigus näeb klient skänneril jooksvalt infot tema ostukorvis olevate toodete kohta, nagu kauba väärtust ja muud olulist teavet.

Iseteeninduskassa võimaldab kliendile lihtsamat ja kiiremat ostlemist, eriti juhul kui puudub vajadus lisainfo või klienditoe järele. Ühtlasi vähendab see potentsiaalseid kassajärjekordi, kuna inimesed saavad registreerida ja maksta oma ostu eest iseseisvalt.

Teenusepakkuja Nixor`i ja nende partneri Datalogic’u  andmetel on see maailmas esimene teadaolev iseostlemise süsteem laeva pardal, kuigi tegu on juba hästituntud ostumeetodiga maismaa poesüsteemides.

NIXOR on info- ja turvatehnoloogia ettevõte esindustega Eestis, Lätis ja Leedus. Nixor on Datalogic platinum partner Baltikumis alates 1997. aastast.

Datalogic on maailma üks juhtivad vöötkoodi- ja mobiilsete käsiterminalide tootjaid, mis pakub uuenduslikke lahendusi ja rakendusi sellistele valdkondadele nagu jaemüük, transport, logistika, tootmine ja tervishoid. Lisaks pakub ettevõte terviklikku ShopEvolution self-shopping iseteeninduslahendust, omades rohkem kui 300 installatsiooni Euroopas. Datalogic on iseteenindusvaldkonna turuliidreid mitmetes riikides nagu Itaalia, Prantsusmaa,  Belgia ja Baltimaad. Datalogic Group`i kuulub 2400 töötajat 30 erinevast riigist üle kogu maailma.

Reisilaev Star pakub Tallink Shuttle kiirlaevateenust Helsingi ja Tallinna vahel. Pardal olev Supermarket pakub valikut toiduaineid ja jooke, maiustusi, suveniire ja mänguasju.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757