6. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norde Centrum alustab peagi laiendustöid

Norde Centrum alustab laiendustöödega
Foto: Norde Centrum
Norde Centrumit omav Capfield annab teada, et ostukeskuse kaks korda suuremaks kasvatavad laiendus- ja ümberehitustööd saavad alguse augustikuus ning neid hakkab viima läbi Astlanda Ehitus. Pärast ehitustööde lõppemist saab keskus ka uue nime.

Tallinna kesklinnas sadama vahetus läheduses paikneva Norde Centrumi ümberehitamine toimub ühes etapis ning ostukeskus koos Rimi hüpermarketiga jäävad tööde teostamise ajaks klientidele avatuks. Rohkem kui 18 000 m2-i  üüritava pinnani kasvavas täielikult uuenevas keskuses hakkavad tooteid ja teenuseid pakkuma üle 60 üürniku. 2017. aasta septembris avatava keskuse uus nimi avaldatakse tänavu sügisel.

„Meil on väga hea meel, et saame nüüd, kus projektile on väljastatud ehitusluba, minna edasi keskuse laiendustöödega just koostöös Astlanda Ehitusega. Samuti usun, et koos uues keskuses avatavate äridega, oleme suutelised muutma meie klientide ostuelamused igati kaasaegseks ning mugavaks,“ ütles projekti eestvedaja ja Capfieldi juhatuse liige Ruben Gornischeff.

Ehitustööde maksumuseks on üle 11 miljoni euro ning see finantseeritakse Capfieldi poolt koostöös Nordea pangaga. Omanikujärelvalvet hakkab teostama Telora-E AS.

„Oleme rõõmsad löömaks kaasa projektis, mis muudab oluliselt sadamapiirkonna ja kesklinna ilmet ning ootame tööde algust suure entusiasmiga. Kuigi ehitustööde teostamine avatud kaubanduskeskuses saab olema meie jaoks väljakutsuv, oleme kindlad, et tuleme sellega edukalt toime. Nimelt on Astlandal olemas varasem kogemus kaubanduskeskuste ehitustelt, mille viimaseks näiteks aasta algul valminud Mustamäe keskus,“ sõnas Astlanda Ehitus OÜ juhatuse esimees Kaupo Kolsar

Kaks korda suuremas keskuses hakkavad külastajaid ootama ankurüürnik Rimi hüpermarket koos parimate moebrändidega nii Eestist kui välismaalt, noortele suunatud poed, rohke valik söögikohti ning eraldi osakond ilu- ja terviseteenustele.

Uuenevas keskuses uksed avava TradeHouse OÜ esinduskaupluse turundusjuhi Laura Kuldkepi sõnul on Norde Centrumi näol tegemist nende esimese valikuga. „Kuna see asub meie Pro Kapitali hoones paikneva poe läheduses, siis kliendid on asukoha omaks võtnud. Samuti on see sadama poolt saabuvatele turistidele ning autoga Ahtri tänavalt tulijatele hästi ligipääsetav. Uusima TradeHouse’i poe avamine saab olema meie ettevõttele suur ning ambitsioonikas samm ja seega oleme väga rõõmsad, et Capfield on valinud meid keskuses ilutoodete müüjaks ning ootame selle avamist suure huviga,“ lisas ta.

Keskus saab Eesti kaubanduskeskuste seas kaasaegseima välisilme ja avab uue sadamapoolse sissepääsu, mis muudab laevaga saabujatele külastamise väga mugavaks, sest  loob liikumiskoridori vanalinna suunal.

Norde Centrumis leiab uue asukoha ka Calle alkoholikauplus. „Meil on äärmiselt hea meel olla keskuse sadamapoolse külje ankurüürnik. Kindlasti muudab see meid paljude klientide jaoks paremini nähtavaks. Alates uuenduste sisseviimisest eelmisel aastal oleme suutnud oma külastajate arvu ja käivet tõsta rohkem kui 50% ning seega ootame väga uue, 1100 m2 suuruse poe avamist, kus saame pakkuda sadamapiirkonna parimat kaubavalikut,“ sõnas Calle alkoholikaupluse juhataja Tõnu Kraus

Capfield on Eestis tegutsev ostukeskuste omanik ja arendaja. Capfieldi portfell koosneb kuuest Eestis asuvast jaekaubanduskeskusest, üüritava brutopinnaga (GLA) üle 75 000 m2 ja ka erinevatest arendamiseks ettenähtud kruntidest.

Capfieldi portfell on üks Eesti suurimaid jaekaubandusportfelle, mis sisaldab ihaldatud asukohti kesk- ja eeslinnapiirkondades. Muljetavaldav 65% suurune osa portfelli GLA-st koosneb suurtest ankurüürnikest, kelle hulgas on tuntud kohalikud ja rahvusvahelised kaubamärgid nagu Bauhaus, Maxima, Prisma, Rimi, Selver, SportsDirect, Baltika Fashion Chains, Denim Dream, Jysk, Euronics ning Apollo raamatupoed.

Laiendatud Norde Centrum pealtvaates
Foto: Norde Centrum
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757