Itella kasvatas pakimahtu kolmandiku võrra

Itella SmartPOSTi müügi- ja turundusjuht Alice Rahkema.
Itella SmartPOSTi müügi- ja turundusjuht Alice Rahkema.

Itella SmartPOSTi pakimahud kasvasid tänavu esimesel poolaastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 30%. Kõikidest saadetistest ligi poole ehk 40 % moodustavad esmakordselt XS-suuruses pisipakid ja maksikirjad.

“Pakimahtude kasvu toetab trend, et varasemast enam saadetakse pakiautomaatidega just pisipakke. Kui aasta tagasi moodustasid XS-mõõdus pakid kogu mahust alla 30%, siis õige pea juba poole kõikidest pakkidest,” ütles Itella SmartPOSTi müügi- ja turundusjuht Alice Rahkema pressiteates.

TNS Emori uuringu kohaselt kasvas eraisikute postipakiturg Eestis viimase aastaga rekordilised 37%. “Kui selle numbri taga olid ennekõike Hiinast tulevad pakid, siis meie esimese poolaasta tulemused näitavad, et ka Eesti-siseste saadetiste arv kasvab. See on positiivne uudis kohalikele e-kaupmeestele,” lisas Rahkema.

Itella SmartPOST OÜ on osa Posti Grupist, mis pakub kaupade- ja informatsioonivoogude korraldamise lahendusi. Grupp tegutseb kirjade, informatsiooni ja kaupade logistika valdkonnas Põhja- ja Kesk-Euroopas ning Venemaal. Itella SmartPOSTil on Eestis 87 pakiautomaati.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara