Maxima Grupė võttis üle tosina poode Bulgaarias

Maxima Grupė ettevõte Maxima Bulgaria omandas 12 kauplust, mis seni kuulusid Saksa jaeketile Penny Market. Omandatud kauplused lisanduvad selle aasta jooksul T Marketi jaeketti ning jaeketi kaupluste arv Bulgaarias kasvab 48 pealt 60-ni. Investeering kaupluste omandamisse ning renoveerimis- ja sisustamistöödesse ulatub 7,6 miljoni euroni, ühtlasi luuakse juurde enam kui 200 uut töökohta.

“Bulgaaria jaekaubandusturg on äärmiselt konkurentsitihe ja näeme seda, et isegi rahvusvahelised ketid ei pruugi konkurentsiolukorraga toime tulla ning lahkuvad turult. Seevastu T Market muutub Bulgaarias üha populaarsemaks – ostjad hindavad meie kaupluste formaati ehk soodsaid hindu, kvaliteetset ja regulaarselt uuenevat kaubavalikut ning laia valikut kohalikke tooteid,” ütles Maxima Grupė tegevjuht Alvydas Šustikas.
 
Maxima Bulgaria ostis kolm ning liisis üheksa kauplust, mille varasem omanik oli Bulgaaria turult lahkuv Saksa jaekett Penny Market. Omandatud kaupluste valikul tugines ettevõte poodide asukohale, nende kliendipotentsiaalile ja kaubanduspinna sobivusele T Marketi kaupluste formaadile. 
 
Tehingu tulemusel laieneb Maxima Bulgaria tegevuspiirkond ning katab edaspidi enamiku riigist. Uued kauplused avatakse pealinnas Sofias ja lisaks veel 11 väiksemas linnas, kus varem T Marketi kauplused puudusid.
 
Tehingu on heaks kiitnud ka Bulgaaria konkurentsiamet. Maxima Bulgaria kavatseb uuendatud kauplused klientidele avada septembris-oktoobris. 
 
Maxima Grupė laiendab oma kodupoodide võrku Bulgaarias tuginedes tarbijate nõudlusele, kes hindavad madalaid hindu ja atraktiivseid sooduspakkumisi ning parimat kvaliteedi-hinna suhet. Hea ligipääsetavusega kauplused asuvad kõrge asustustihedusega elamupiirkondades. Ostjatele pakutavate toodete hulk jääb vahemikku 4500-7000 nimetust ning suur osa müügilolevatest toodetest on kohalikku päritolu. 
 
Mullu tähistas Maxima Bulgaria oma kümnendat tegutsemisaastat. Ettevõtte käive kasvas aasta varasemaga võrreldes 10,4 protsenti 72,4 miljoni euroni (ilma käibemaksuta). Maxima Grupė investeeris 2015. aastal Bulgaaria jaeketi arendamisesse 2,3 miljonit eurot – põhiosa investeeringutest läks nelja uue kaupluse avamisesse ja olemasolevate kaupluste uuendamisse. 
 
Maxima Grupė on 2007. aastal loodud valdusettevõte, mis omab jaekaubandusettevõtteid Leedus, Lätis, Eestis, Poolas ja Bulgaarias. Gruppi kuulub 532 Maxima X, Maxima XX, Maxima XXX, Aldik ja T Marketi kauplused. Neist 233 asuvad Leedus, 149 Lätis, 74 Eestis, 48 Bulgaarias ja 28 Poolas. Grupi ettevõtted annavad tööd enam kui 31 000 inimesele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara