19. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui kaugel on T1 kaubanduskeskuse ehitus?

T1 kaubandus- ja meelelahtuskeskuse ehitus Peterburi teel.
Foto: Andres Haabu
Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor selgitas, et nende Peterburi maantee algusesse kerkiva kaubanduskeskuse ehitus jäi vahepeal toppama kahel põhjusel, millest üks on katusele kavandatav vaateratas.

Kevadel ja suvel kaubanduskeskuse ehitus venis. Paus oli tingitud sellest, et maja katusele on plaan paigaldada vaateratas diameetriga 41 meetrit,“ selgitas Remmelkoor.

Vaateratta ehituse lõplik kooskõlastus saadi linnalt alles juuni lõpus. "Kooskõlastusprotsess venis pikemaks, kui esialgu plaanisime," märkis Remmelkoor. 

Probleemid vaaterattaga

Remmelkoor tõdes, et asi ei olnud selles, et linn oleks loa andmisega venitanud. Tegemist oli tehniliste küsimustega. „Vaateratas on spetsiifiline, see asub katusel ja pöörleb. Tegemist on suure objektiga, mille tipp on merepinnast 118 meetrit kõrgemal," selgitas Remmelkoor. Vaateratta puhul tulid mängu ka administratiivsed protsessid, kus uuriti seadusi ja ehitusmäärusi, mille alla see ehitis liigitada, lisas ta. 

Teine venimispõhjus on seotud keskuse neljanda korrusega, kuhu on planeeritud kino. "Kino projekti saime paika alles kevadel," rääkis Remmelkoor. Kinosaalid on tugevate seintega ning sellega tuleb arvestada kogu kompleksi ehituse alguses, enne kui alustatakse maa-aluse parklaga, selgitas Remmelkoor. "See tähendab, et me ei saanud eelmisel aastal seda osa, kuhu tuleb kino, samas rütmis ehitada," ütles ta.

Millal uksed avatakse?

Kas on ikka kindel, et keskus jõuab 2018. aasta kevadeks valmis, nagu planeeritud? „Täna on laual kevad 2018, aga peame arvestama sellega, et rahvusvahelistel moekauplustel on ranged tingimused: nende jaoks ei saa kevadhooaja avamine toimuda pärast 31. märtsi," märkis Remmelkoor ja lisas, et kevadine hilinemine tähendaks järgmist avamisakent alles sügisel.

"Seega käib arutelu, kas me suudame keskuse avada märtsi lõpus või näeme, et graafik on pingeline ja pigem avame sügisel. Otsus ei ole veel tehtud," rääkis Remmelkoor.

Loe pikemalt Äripäevast, mis ja kuidas T1 planeeritakse ning kas keskusi juba liiga palju ei ole.

Autor: Alyona Stadnik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757