Zara omaniku Amancio Ortega viis edu saladust

Hispaania rõivabrändi omanik Amencio Ortega
Hispaania rõivabrändi omanik Amencio Ortega

Hispaania rõivabrändi omanik Amencio Ortega viis õppetundi, kuidas ta on edu saavutanud ning mis on teinud temast ühe maailma rikkaima inimese.

Tema varade puhasväärtus oli neljapäevase seisuga 77 miljardit dollarit. Tal on 7000 poodi 100 erinevas riigis. Brändide hulka kuuluvad Zara, Massimo Dutti ja Pull&Bear ning kõik need on koondatud emafirma alla nimega Inditex.

  1. Kiirus on kõige tähtsam

Kui Ortega Zara 1975. aastal asutas, siis ta keeras jaemüügiäri ka kohe pea peale. Ta kasutas agressiivset plaani, mille kohaselt pidid riided valmima kiiremini kui kõigil teistel. Tema eesmärk on Zara poodide riidevalikut uuendada kaks korda nädalas.

  1. Tunne kirglikku soovi aru saada, mida su kliendid tahavad

Ortega on kasutanud alati motot: Kliendid on alati minu ärimudelit juhtinud.  Ta küsib ja jälgib, mida inimesed kannavad ja mida neil vaja on. See võimaldab ettevõttel olla paindlik ning kohaneda hooaja trendidega.

  1. Kontrolli tarneketti

Lühem tarnekett võimaldab ettevõtetel uusi riideid kiiresti müüki tuua. See tähendab, et tootmist on võimalik kohandada vastavalt klientide vajadustele. Inditexi brändide rõivaid toodetakse peamiselt Hispaanias, Portugalis ja Marokos.

  1. Jää truuks oma juurtele

Ta on juba 80-aastane ning sellele vaatamata käib ta peaaegu iga päev tööl ning istub istub Inditexi peakorteris oma kodulinnas La Corunas, kus ta räägib tehaste disaineritega, kangaekspertide ja ostjatega. Tema jaoks on uued ideed alati intrigeerivad.

  1. Ära kunagi lõpeta innovatsiooni

„Sa kasvad või sa sured,“ on Ortega öelnud. „Kui sa tahad innovatsiooni, siis ära keskendu tulemustele.“

Loe pikemalt Ortega edu saladuste põhimõtteid Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara