23. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liit: palun eemaldage kassast õhukesed kilekotid

Kaupmeeste Liit soovitab kassade juurest kaotada 1. novembrist õhukesed kilekotid
Foto: Raul Mee
Tähtsustades keskkonnahoidu ja vastutustundlikku tarbimist soovitab Kaupmeeste Liit oma liikmetel kaupluste kassadest eemaldada kliendile vabalt kättesaadavad õhukesed kilekotid. „See vähendab õhukeste kilekottide liigtarbimist kandekotina,“ selgitas liidu tegevjuht Riin Savi.

Kaupmeeste Liidu ettepaneku kohaselt ei tohiks kaupluste kassades olla õhukesed kilekotid kliendile vabalt kättesaadavad. Savi sõnul on õhukeste kilekottide rullid täna kassades ennekõike selleks, et kliendid saaksid neid kasutada toiduhügieeni eesmärgil, näiteks õhukindlalt sulgemata salatikarbi või sulamisohus jäätise  pakendamiseks. Siiski kasutavad kliendid õhukesi kilekotte ka kandekoti asemel. „Kindlasti peab kauplustes säilima võimalus kasutada õhukesi kilekotte toiduhügieeni otstarbel ning juur- ja puuvilja ning muu kaalukauba esmakordseks pakendamiseks,“ ütles Savi.

Liit soovitab kliendile vabalt kättesaadavad õhukesed kilekotid kassadest eemaldada hiljemalt 1. novembriks 2016. „See tähtaeg annab algatusega liitujatele piisava aja töötajate informeerimiseks ja vajaliku selgitustöö tegemiseks kaupluses,“ selgitas Riin Savi.

Liidu liikmetest on kassadest kliendile vabalt kättesaadavate  õhukeste kilekottide eemaldamise algatusega liitumas jaeketid ning kaubamajad nagu ABC Supermarkets, Aldar Eesti, COOP, Maxima, Prisma, Rimi ja Selver ning Kaubamaja ja Stockmann.

Kaupmeeste Liit on asutatud 1996. aastal esindamaks ja kaitsmaks liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete juurutamisel. Kaupmeeste Liitu kuulub 59 liiget, sealjuures toidu- ja esmatarbekaupade kaupade turul moodustab liitu kuuluvate ettevõtjate käive üle 85%.  

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757