26. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heinar Põldma 10 õppetundi ettevõtte kiire kasvu ajal

Põldma Kaubanduse omanik ja juht Heinar Põldma
Foto: Veiko Tõkman
Heinar Põldma on 22 aasta jooksul Põldma Kaubanduse AS'i juhtides saanud palju erinevaid õppetunde, mida ta ka jagab Kaubandus.ee lugejatega.

Et kasvada ja areneda on vaja astuda oma piiridest (mugavustsoonist) välja. Neid piire valvavad meie hirmud ja abimees sealt väljumiseks on kirglik soov, mis on suurem kui meie hirmud.Ettevõtte kasvab või kahaneb samas tempos kui ettevõtte juht. Kui ettevõtte juht jääb oma arengus seisma ega kasva enam, siis ta pidurdab ka teiste töötajate kasvamist, rääkimata ettevõtte enda arengust ja kasvamisest.Parim aeg investeeringuteks on kriisiaeg, sest hinnad on siis kõige soodsamad ja samuti on võimalik leida palju häid töötajaid ja partnereid.Et luua pikaajalist ettevõtet, mis püsib aastakümneid on vaja ühendada kõik inimesed ühise kultuuri alla. Hea kultuuriga ettevõtetes on töökaaslased, kliendid ja partnerid õnnelikud.Sea õiged eesmärgid. Eesmärgid peavad olema sellised, mis on kooskõlas ettevõtte, klientide, partnerite ja töötajatega.Areneda on kõige lihtsam tehes koostööd maailma parimate ettevõtetega. Selleks tuleb jälgida ka nende tegevusi tänu millele nad saavutavad tulemusi.Rahulolu on arengu surm. Iga päev on vaja leida uusi võimalusi, kuidas areneda paremaks ja kasvada suuremaks, sest ettevõtluses on kogu aeg vaja paremaks muutuda, sest muidu jäädakse konkurentidest maha, kes on ka pidevas arengus.Iga projekti eduvõti on suurepärase inimese leidmine, kes on jäägitult pühendunud eesmärkide saavutamisele ja projekti õnnestumisele.Mitmekesista oma ettevõtet, kuid jää ühe tegevusvaldkonna juurde. Iga kord kui lähed uue tegevusvaldkonna juurde, siis pead jälle uuesti otsast alustama.Igast raskusest on võimalik leida väljapääs. Selleks on vaja esiteks rohkem töötada, teiseks otsida lahendusi läbi teiste sarnases valdkonnas edu saavutanud inimeste kogemustest õppimisest ja lõpetuseks ei tohi anda alla enne, kui on tulemus saavutatud.

Täpsemalt kiirest kasvust ja õppetundidest räägib Põldma Kaubanduse omanik Heinar Põldma 4. oktoobril kell 13:00 Tallinna Ettevõtluspäeval Kaupmeeste Liidu seminar-töötoas "Kuidas ületada olematu eelarvega kasvuraskusi ja saada turuliidriks?". 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757