Eestlased asusid laenu najal agaralt remontima

Liuglev Uks juht ja omanik Taimi Linamägi
Liuglev Uks Asi juhi ja omaniku Taimi LInamägi väitel on nende firma käive...

Eestlaste himu võtta remondilaene on sisustus- ja remondiettevõtete käibed tõusule tõuganud.

„Meie käive kasvab. See on kasvanud aastataguse ajaga võrreldes 40-42%,“ lausus Liuglev Uks ASi juht ja omanik Taimi Linamägi. Kui mõnel ettevõttel on tihe töögraafik ja suurenenud nõudlus tarneaegu pikendanud, siis neil tema sõnul nii ei ole. „Meil on sama tarneaeg,“ märkis Linamägi. Nende kliendid on enamjaolt eraisikud ja 30% ettevõtjaid. 

Linamägi sõnul on nende käive kasvanud kogu aeg, alates ettevõtte loomisest viis ja pool aastat tagasi. Koos stabiilse hinnatõusu ja hoogsate arengutega kinnisvaraturul on sammutud ülesmäge ning lisaks suudetud ka end oma nišis kinnistada.

Linamägi usub, et kasv jätkub ka järgmisel aastal. „Arvan küll, et jätkub, tendents on sinnapoole. Sest ehitusturg kasvab ja uusi kortereid tuleb järjest juurde. Inimesed renoveerivad ka palju vana,“ märkis Linamägi.

Seoses kasvava huviga pole nemad hindu palju tõstnud. „Aasta alguses natuke tootmine tõstab hinda, siiamaani oleme samas tempos olnud suhteliselt. Võib-olla kaks aastat tagasi oli ca 5%. Kuid tegelikkuses pole meil hinnatõusu praktiliselt olnud,“ rääkis Linamägi.

ABC Ehituse juhatuse liikme Anton Kutseri sõnul on ka nende käive kasvanud. Numbreid ta nimetada siiski ei soovi, kuid lisab, et kasv igatahes on. „Meil on müügikasv ja ma arvan, et ka meie konkurentidel on kasv,“ nentis Kutser.

Loe pikemalt Äripäevas. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara