Autor: Äripäev • 20. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko kohtuasjas tuleb muudetud süüdistus

Liviko
Foto: Raul Mee
Prokurör esitab järgmisel istungil Harju maakohtus alkoholitootja Liviko, selle kahe töötaja ning ühe praeguseks äriregistrist kustutatud äriühingu kahe töötaja konkurentsikuriteo süüasjas muudetud süüdistuse, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Prokurör muutis süüdistust ja esitab selle kohtule järgmisel istungil 31. oktoobril, ütles pressiesindaja Kristina Ots ERRi uudistele.

Riigiprokuratuur süüdistab juriidilise isikuna ASi Liviko ning Liviko töötajaid Kärt-Ragnar Kitse ja Ivar Grossevit ning alkoholimüügiga tegelenud OÜ Aldar Eesti töötajaid Martin Penu ja Riho Maurerit konkurentsi kahjustavas hinnaalases koostöös. Kõik süüdistatavad peavad süüdistust alusetuks.

“Esitatud süüdistus on aegumise vältimise kaalutlustel eraldatud nn kaubanduskettide konkurentsiasjast ja puudutab ajaliselt taas umbes viie aasta tagust kirjavahetust, seega sisuliselt ei ole tegemist uue asjaga,” on ASi Liviko kaitsja Erki Kergandberg ERR.ee-le öelnud.

Kriminaaluurimine käivitati 2014. aastal ning uurimise all olev konkurentsi kahjustav tegu pandi süüdistuse järgi toime 2011. aastal.

 Teine kohtuasi

Liviko ja tuntud jaekettide nn esimene kartellileppe süüasi on praeguseks jõudnud tagasi Tallinna ringkonnakohtusse, kus selles tuleb otsus 15. detsembril.

Mullu 29. aprillil mõistis Harju maakohus konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises süüdi ASi Liviko, ASi Selver, ASi Rimi Eesti Food, OÜ Maxima Eesti, Prisma Peremarketi ja nendes firmades ostu-müügi eest vastutanud inimesed.

Maakohus mõistis süüdistatavaile suured rahakaristused, kuid määras, et reaalselt tuleb neil kanda 10 protsenti mõistetud karistusest.

Jaanuaris leidis ringkonnakohus, et maakohtu mullu kevadel tehtud otsus tuleb tühistada ja kriminaalmenetlus kõigi süüdistatavate osas aegumistähtaja möödumise tõttu lõpetada.

Riigiprokrör Laura Feldmanis ei olnud ringkonnakohtu 20. jaanuari määrusega nõus ning viis selle riigikohtusse, kus saavutas asja uue arutamise ringkonnakohtus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757