Luksuskaupade turg hiinlaste tõttu stagneerumas

Louis Vuittoni kauplus Hiinas
Louis Vuittoni kauplus Hiinas

Maailma luksuskaupade turg lõpetas sel aastal kasvamise, selgub uuringufirma Bain & Co. prognoosist. Tööstusharu ei ole suutnud taastuda nõrgimast perioodist peale globaalset majanduslangust.

Luksuskaupade müük Louis Vuittoni mantlitest kuni Hermesi käekottideni peaks 2016. aastal jääma 249 miljardi euro juurde; tegemist on halvima tulemusega alates 2009. aastast.

Luksuskaupade turg on sisenemas “uude normaalsusesse”, sõnas Bain & Co. luksuskaupade osakonna juht Claudia D’Arpizio, ehk lähitulevikus suurel hulgal uusi kliente turule ei lisandu. Tema sõnul ei toida turgu enam ka Hiina üha kasvav keskklass, mis toitis eelmist buumi.

“Nüüd läheb lahti sõda turuosa üle,” sõnas D’Arpizio. “Juba praegu on nii võitjaid kui kaotajaid.”

Moemajade tulemused võivad juba uue reaalsuse valguses peegelduda. Eelmisel kuul teatas Vacheron Constantini kellade tootja Cie Financiere Richemont, et nende kasum kukub tänavu ligi 45% ning Hermes International loobus oma 8% kasvusihist. Mõni päev hiljem aga teatas turuliider LVMH analüütikute ootuste ületamisest.

Baini sõnul hakkab Hiina, mis on tööstuse langust kõige enam mõjutanud, kolme-aastasest stagnatsioonist vaikselt paranema.

Hiina on muutunud luksuskaupade turu jaoks pigem takistavaks asjaoluks ning seda peamiselt Hiina turistide arvu vähenemise tõttu teatud riikidesse. Hiinlased eelistavad nüüd Prantsusmaa Champs-Elysees' poodide asemel Brexit põhjustatud allahindlustega Londoni butiike.

Osale arutelus

  • Kadi Neemre, kaasautor

    Kadi Neemre, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara