25. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatud, mis on inspireerinud Heinar Põldmat

Raamatud, mis on inspireerinud Heinar Põldmat
Põldma Kaubanduse omanik ja tegevjuht Heinar Põldma tutvustas viit raamatut, mis on tal erinevatel ajahetkedel andnud julgust ettevõtet arendada.

Ta loeb väga palju raamatuid ning need viis raamatut on aidanud leida probleemidele lahenduse ning andnud mõtteid, kuidas arendada ettevõte suurepäraseks.

A.I. Williams „All you can do is all you can do but all you can do is enough!“

Art Williams alustas keskkooli jalgpalli treenerina, kes teenis 10 700 dollarit aastas, kuid ta ei jäänud sellele ametile väga pikaks ajaks. Ta uskus endasse ning täna on ta mitme miljoni dollarit väärt kindlustusettevõtte juht ja omanik. Raamatus tuuakse välja visualiseerimise ja eesmärgi saavutamise kuus sammu; neli tõestatud printsiipi, mis aitavad sul saada selleks, milliseks sa oled plaaninud saada; tehnikad, mis aitavad üle saada lühiajalisest raskustest ning nõuandeid sellelt, kes on olnud samas olukorras. Lisaks on seal ka saladus, mis on edukuse võti. Raamatus ei ole saa-ruttu-rikkaks skeemi, vaid lugu sellest, et kunagi pole liiga hilja alustada otsast peale, koos võimsate tööriistade ja uskumusega enda piiramatusse potentsiaali.

Jim Collins „Heast suurepäraseks“

Mis eristab suurepärast ettevõtet teistest, lihtsalt headest ettevõttest? Millised on tingimused, mis võimaldavad ettevõttel muutuda heast suurepäraseks? Mida peaksid silmas pidama head või isegi tagasihoidlikud ettevõtted, et areneda suurepäraseks? Neile küsimustele saab vastuse juba raamatust.

Bob Green „Michael Jordan“

Michael Jordan on kõigi aegade parim korvpallur. Ta on kahekordne olümpiavõitja ja viiekordne NBA meister, kuid mitte selles ei peitu tema erakordsus. Ameerika, kus suuruse mõõdupuuks raha, kõigutab Jordani iga ettevõtmine börsi, tema otsuste läbi tõusevad või langevad suuremate äri- ja telekompaniide aktsiad.Kuid ka selles ei peitu Michael Jordani tõeline suurus.Et liigutada maailma, peab liigutama miljoneid inimesi nende tunnetes. Laste ebajumal, täiskasvanute ideaal, ajastu moelooja, lausa religioosse kirega jumaldatav kangelane - jah, just nii.Kuid - ma olen lihtsalt inimene, ütleb ta ise.Siin näitab ta, kui traagiliselt võimatuks osutub armastatuimagi isiku soov olla lihtsalt inimene - Ameerikas eriti, aga selles meeletus maailmas küllap mujalgi.

James A. Belasco ja Ralph C. Stayer „Piisoni lend“

James A. Belasco ja Ralph C. Stayer on siia raamatusse kirja pannud oma isikliku arengu loo juhtide ja ettevõtjatena. Nende arvamus on, et liidriks on võimalik saada ainult oma liidrirollist lahtiütlemise teel. Kui tahate oma organisatsiooni lendama õpetada, tuleb alustada iseenda muutmisest.

Stephen R. Covey „Väga efektiivse inimese 7 harjumust“

Stephen R. Covey on kogu maailmas tuntud juhtimiskonsultant ja perenõustaja ning oma raamatus kirjeldab ta terviklikku probleemide lahenduste süsteemi, mille alustalaks on muutumine printsiipidekeskseks. Seitsme harjumuse omandamine aitab lõpetada ennasthävitava käitumise kodus ja tööl ning saavutada meelerahu ja enesekindlus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757