3. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa võttis kasutusele suhkruroost valmistatud mahlakorgid

Põltsamaa võttis kasutusele suhkruroost valmistatud mahlakorgid
Foto: Põltsamaa Felix
Eesti juhtiv joogivalmistaja Põltsamaa Felix võttis esimese mahlatootjana Baltimaades kasutusele keskkonnasäästlikud mahlapakendikorgid, mis on valmistatud bioloogilisest plastist, mille tooraineks on kiiresti taastuv suhkruroog.

 “Vastutustundliku ettevõttena hoolime keskkonnast ja toetame oma tegevustega selle jätkusuutlikku hoidmist ning arendamist,” selgitas Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol. Koostöös pakenditootjaga Tetra Pak varustatakse uute keskkonnasäästlike korkidega kõik Põltsamaa üheliitrilised mahlapakendid.

“Oleme esimene mahlatootja Baltikumis, kes võttis kasutusele taastuvast bioloogilisest plastist valmistatud korgid väljendamaks oma hoolivust ümbritsevast keskkonnast ning  vähendamaks meie tootmise ja tegevuse ökoloogilist jalajälge,” lisas Marek Viilol.

Uued korgid on täielikult valmistatud bioplastist, mille tooraineks on Brasiiliast pärinev suhkruroost valmistatud bioetanool. “Suhkruroog kasvab looduses kiiresti tagasi ning erinevalt fossiilsetest toorainetest, nagu nafta või maagaas, on tegemist kiiresti taastuva toorainega,” täheldas Viilol. Uue korgi tunneb pakendil ära sellel oleva lehe kujutise järgi.  

Viiloli sõnul muutusid Põltsamaa Felixi mahlapakendid  uute korkide kasutusele võtmisega tervenisti loodussõbralikeks. “Lisaks kiiresti taastuvast suhkruroost valmistatud korkidele kasutatakse meie mahlapakendi kartongiks toorainena rahvusvahelise Metsahoolekogu ehk Forest Stewardship Councili (FSC) poolt sertifitseeritud metsamaterjali,” lisas Viilol.

FSC-i sertifikaat annab garantii, et pakendi tootmiseks kasutatavat metsamaterjali hooldatakse vastutustundlikul viisil ning iga raiutud puu asemele istutatakse uus. “Tetra Paki pakendi valmistamisel kasutatakse küll ka fooliumit ja kilet, mis ei ole taastuvad materjalid, kuid neidki taaskasutatakse spetsiaalselt selleks ettenähtud tehases muu tooraine saamise eesmärgil,” selgitas Viilol.

Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all. Põltsamaa Felix on suuruselt teine eestimaine mahlatootja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757